Inima Reginei Maria, mutată la Pelişor/ Drum simbolic şi în memoria victimelor tragediei de la Club Colectiv

Inima Reginei Maria, mutată la Pelişor/ Drum simbolic şi în memoria victimelor tragediei de la Club Colectiv
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inima Reginei Maria, supranumită Mama Răniţilor, este transferată marţi, de la Muzeul Naţional de Istorie a României la Castelul Pelişor, unde a bătut pentru ultima oară, Familia Regală sperând ca acest drum simbolic să fie o alinare şi pentru familiile îndoliate după incendiul din Capitală.

"Inima Reginei Maria se va întoarce la locul unde a bătut pentru ultima oară. Regina Inimilor a fost pusă la încercare chiar şi după ce a trecut la cele veşnice. Inima sa a pribegit 75 din cei 77 de ani trecuţi de la moartea Reginei României Mari. Regina a fost numită Mama Răniţilor, iar familia noastră speră ca drumul simbolic de mâine să fie o alinare pentru familiile îndoliate, precum şi o rază de speranţă pentru cei care luptă cu moartea în spitale, ca urmare a incendiului tragic petrecut în Capitală. Sunt sigură că românii vor însoţi, de aproape sau de departe, într-un gând inima Reginei, pe drumul ei spre Camera de Aur. Iubirea conaţionalilor noştri faţă de regina lor a străbătut vremi şi a învins epoci de suferinţă", spune principesa moştenitoare Margareta, într-un mesaj dedicat ceremoniei întoarcerii inimii Reginei Maria şi transmis, luni, de biroul de Presă al Regelui Mihai I.

Pe de altă parte, duminică, principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu, însoţiţi de principesa Maria, au dus flori şi au pus lumânări, alături de zeci de mii de oameni, la locul tragediei provocate de incendiul din Capitală.

La rândul său, Regele Mihai I a transmis, sâmbătă, într-un mesaj de condoleanţe, în urma tragediei petrecute vineri seară în clubul Colectiv din Capitală, că este alături de familiile victimelor incendiului şi că întreaga societate trebuie să înveţe din nou respectul pentru viaţă şi pentru cel de alături.

Inima Reginei Maria este transferată la Castelul Pelişor din Sinaia în caseta sa originală din argint, în cadrul unei procesiuni care a pornit, marţi, la ora 11.00, de la Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, relatează Mediafax.

Citit 1889 ori Ultima modificare Marți, 03 Noiembrie 2015 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.