Au rămas FĂRĂ CASĂ, în toiul IERNII, în urma unui INCENDIU

Au rămas FĂRĂ CASĂ, în toiul IERNII, în urma unui INCENDIU
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O bătrână în vârstă de 78 de ani şi fiul ei, de 39 de ani, au rămas fără acoperiş deasupra capului, în toiul iernii, după ce casa în care locuiau, situată în satul gălăţean Odaia Manolache, a luat foc.

Din primele cercetări efectuate de pompieri, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei neglijenţe. “Pot fi două cauze probabile. Una dintre ipoteze este că fiul îşi alimenta o drujbă cu benzină lângă sobă, iar cealaltă ar fi că au sărit scântei din sobă pe PET-ul de lângă”, ne-a explicat Marian Bianu, comandantul detaşamentului care a intervenit la stingerea incendiului.

În momentul în care au ajuns la faţa locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu violenţă. “Intervenţia a fost dificilă. În casă era şi o butelie, care ardea, dar am reuşit, din fericire, să o stingem înainte de a exploda. S-a reuşit localizarea şi lichidarea incendiului, fără a se extinde la locuinţele vecine”, a completat Marian Bianu.

Posibilitatea extinderii flăcărilor le-a dat emoţii vecinilor, mai ales că vântul bătea destul de puternic. “Bine că au intervenit repede pompierii şi nu mi-a luat şi mie casa foc, că stau foarte aproape”, ne-a spus una dintre vecine.

În urma incidentului, casa a fost distrusă în totalitate, iar bătrâna şi fiul ei au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, după ce au suferit arsuri şi intoxicaţii cu fum. Cei doi au fost transportaţi la spital de un echipaj SMURD, starea lor fiind stabilă.

Imediat după ce au lichidat incendiul, pompierii au încercat să scoată din imobil bunurile care nu au fost distruse de foc. O echipă de specialitate va face  cercetări pentru a stabili cu exactitate cauza producerii incendiului.

Foto, de Marius Negri

Citit 2595 ori Ultima modificare Joi, 31 Decembrie 2015 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.