Au renunţat la proteste/ Pace între „Cuzişti” şi autorităţile locale

Au renunţat la proteste/ Pace între „Cuzişti” şi autorităţile locale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Luni, 1 februarie, elevii şi profesorii încep să transporte lucrurile la Şcoala nr. 8

Reprezentantul părinţilor elevilor de la Colegiul „A.I. Cuza”, Ionel Iordache, directorul colegiului, Pompilia Chifu, dar şi directorul-adjunct, Cristian Brătescu, au fost prezenţi, joi, la şedinţa Consiliului Local pentru a le atrage atenţia aleşilor asupra viitorului instituţiei de învăţământ. Pe de o parte, reprezentanţii Colegiului au mulţumit Primăriei şi Consiliului Local pentru sprijinul acordat pentru mutarea colegiului, cât şi pentru igienizarea spaţiului de la Şcoala nr. 8. De cealaltă parte, au făcut apel ca viitorul sediu al Colegiului Naţional să fie actualul sediu de pe Aleea Şcolii nr. 1: „Avem o istorie în spate şi vrem ca în continuare această istorie să ne reprezinte. Vă rugăm să ne ajutaţi să ne păstrăm actualul sediu”.

Neînţelegeri rezolvate

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a anunţat că nemulţumirile pentru care cadrele didactice şi elevii colegiului Cuza au protestat şi-au găsit rezolvarea: „În urma discuţiilor am rezolvat toate problemele care, până la urmă erau doar mici neînţelegeri între un director de grădiniţă şi un director de colegiu. Evident, colegiul are prioritate, cele două unităţi vor convieţui în condiţii absolut civilizate. Am rezolvat şi problema spaţiului, mai erau necesare două săli de curs, aveau nevoie de o sală de sport. Mulţumesc ArcelorMittal care şi-a arătat toată disponibilitatea şi pune la dispoziţie întreaga bază Siderurgistul pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică. Mulţumesc, de asemenea, lui Arcelor şi Şantierului Naval Damen, pentru că au răspuns foarte prompt solicitării noastre şi au venit cu o sponsorizare care se traduce în mobilier absolut nou. Este o şcoală aproape nouă acolo, condiţiile sunt normale pentru un colegiu prestigios”, a spus Stan.

Soluţii pentru viitor

Primarul a reiterat ideea că mutarea colegiului în şcoala de cartier este doar o soluţie temporară. Pe de o parte, Primăria ar fi interesată să cumpere clădirea în care a funcţionat colegiul şi să o modernizeze cu fonduri europene, dar recunoaşte că şi campusul şcolar început la pe strada Brăilei nr. 204 trebuie terminat. „Sediul colegiului este o clădire de patrimoniu şi ar fi păcat să nu o recuperăm. Având în vedere lărgirea străzii Traian prin exproprierile care vor fi declanşate în această primăvară, colegiul va avea deschidere direct la stradă, prin noua structură a străzii. În eventualitatea că am reuşi să achiziţionăm actualul sediu în care funcţionează Colegiul Cuza, putem accesa fonduri europene să îl reabilităm, modernizăm şi să îl redăm circuitului de învăţământ. Evident, trebuie să terminăm campusul de la Şcoala nr. 7, sper să fie consilierii de acord să finanţăm de la buget şi continuarea lucrărilor, având promisiuni că vor primi şi bani de la Guvern. Cele două variante nu se exclud una pe alta, depinde care va fi finalizată mai repede”, a precizat Marius Stan.

Săptămâna viitoare se mută în casă nouă

Aşa cum am aflat de la directoarea Pompilia Chifu, de luni, 1 februarie, se va începe transportarea lucrurilor din clădirea de pe strada Aleea Şcolii, la fosta Şcoală nr. 8.

"Primăria ne va ajuta cu mijloace de transport pentru a putea să mutăm lucrurile. Cursurile se vor desfăşura după un program scurt, după care şi profesorii şi elevii vor ajuta să ne putem muta. Avem doar două săptămâni la dispoziţie pentru a putea aşeza cum trebuie lucrurile şi nu va fi uşor", spune Pompilia Chifu.

Aceasta susţine că orele pe care elevii nu vor apuca să le facă săptămâna viitoare vor fi recuperate după un program care a fost deja pus la punct.        

Citit 5739 ori Ultima modificare Marți, 02 Februarie 2016 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.