OAMENII STRĂZII, internaţi în centre, pentru a scăpa de FRIG

OAMENII STRĂZII, internaţi în centre, pentru a scăpa de FRIG
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Temperaturile foarte scăzute înregistrate în ultimele zile au reprezentat o mare problemă pentru oamenii fără adăpost. Tocmai de aceea, poliţiştii locali îşi concentrează atenţia asupra acestor persoane şi organizează razii astfel încât să îi găsească şi să le explice faptul că pot beneficia de o masă caldă şi de un pat la centrele pentru persoane fără adăpost din Galaţi.

Oamenii legii au internat, de la începutul anotimpului rece, la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost, un număr de 30 de persoane, alte 28 refuzând internarea. Dintre cei internaţi, opt au ajuns în centru la finalul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie. Conform poliţiştilor locali, cei care au ajuns în Centrul pentru Persoane fără Adăpost provin din Galaţi, Braniştea, Drăguşeni, Lieşti, Schela, Tecuci, Brăila, Vatra Dornei, Tulcea şi Huşi. Trebuie precizat că persoanele fără adăpost găsite în stradă, pot fi internate doar cu acordul lor.

"La nivelul Poliţiei Locale Galaţi, încă din toamnă am monitorizat situaţia oamenilor străzii, toate cele cinci secţii având ca misiune inventarierea cazurile de acest gen. Am identificat, iniţial, în jur de 136 de oameni ai străzii, însă acţiunea noastră continuă, având în vedere că situaţia este fluctuantă. Sunt oameni care se întorc în localităţile de unde provin, dar la fel de adevărat este că alţii vin în oraşul nostru. Pentru că nu ne dorim evenimente neplăcute, poliţiştii locali au în atenţie toate aceste cazuri. Încercăm să îi ducem la adăpost pe cei care nu au domiciliu, iar acolo unde există familii, cei găsiţi pe stradă, mai ales dacă sunt minori, ajung în locuinţele de unde provin. Facem apel şi la populaţie să ne semnaleze toate cazurile persoanelor fără adăpost, având în vedere că multe se refugiază în scări de bloc sau în zone apropiate acestora", ne-a declarat Mihai Manoliu, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Unii dintre oamenii străzii au refuzat internarea în Centrul pentru Persoane fără Adăpost, susţinând că "statul doreşte să profite de pe urma lor". Şi asta pentru că toate persoanele din astfel de centre trebuie să execute, dacă sănătatea le permite, muncă în folosul comunităţii.

Citit 1428 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Ianuarie 2016 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.