CREŞTERI consistente de PENSIE pentru 3.000 de gălăţeni cu grupe speciale şi deosebite de muncă
Foto: Organizaţiile de pensionari din Galaţi au reuşit să-i oblige pe parlamentari să le crească pensiile celor care au lucrat în condiţii deosebite şi speciale de muncă

CREŞTERI consistente de PENSIE pentru 3.000 de gălăţeni cu grupe speciale şi deosebite de muncă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Conform Legii 192 din 7 iulie 2015, aproximativ 3.000 de pensionari gălăţeni care au lucrat înainte de 2001 în condiţii speciale sau condiţii deosebite de muncă vor primi, începând cu 1 ianuarie 2016, pensii substanţial mai mari. Această lege a fost iniţiată la solicitările repetate ale organizaţiilor de pensionari din Galaţi.

Directarea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Galaţi, Ana Denis Aramă, atrage, însă, atenţia că în conformitate cu prevederile acestei legi, recalcularea se va face în termen de 24 de luni, prin urmare cei care beneficiază de aceste majorări le vor primi cumulat ceva mai târziu. "Fiind vorba de o lege care, de fapt, adaugă un nou articol la o altă lege existentă, (Legea 263/2010) nu e nevoie de norme metodologice, ci de o metodologie de lucru, pe care încă n-o avem. Banii se vor acorda începând cu data de 1 ianuarie 2016, dar după ce vom reuşi să definitivăm calculele în termenul stabilit de lege", declară directoarea CJP Galaţi.

Conform legii, cei care, până în aprilie 2001, au ocupat pe locuri de muncă încadrate în grupa I sau în condiţii speciale vor beneficia de o creştere cu 50 la sută a punctajelor anuale, pentru perioada de încadrare în grupa respectivă. Cei care au fost încadraţi în grupa a doua, respectiv, în condiţii deosebite de muncă, beneficiază de o creştere de numai 25 la sută.

"Majorările se aplică în aceste procente, conform legii, doar celor care au ieşit la pensie înainte de1 ianuarie  2011, care nu au beneficiat de alte majorări ale pensiilor", a mai spus Ana Denis Aramă.

Citit 7152 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Ianuarie 2016 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.