Aproape 10.000 de gălăţeni au uitat că au CARD DE SĂNĂTATE

Aproape 10.000 de gălăţeni au uitat că au CARD DE SĂNĂTATE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Au trecut mai mult de patru luni de când cardul de sănătate a devenit obligatoriu. Cu toate acestea, în jur de 9.700 de gălăţeni asiguraţi nu au fost încă să-şi ridice documentul de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi. În lipsa cardului, aceşti asiguraţi nu pot beneficia de servicii medicale gratuite, cu excepţia situaţiilor de urgenţă medicală.

Majoritatea cardurilor de sănătate au fost distribuite prin poştă. Au fost însă şi situaţii, deloc puţine, în care titularii nu au fost găsiţi la domiciliu, deşi poştaşul a venit de două ori. Astfel, cardurile au fost duse la sediul oficiilor poştale, de unde persoanele în cauză ar fi putut veni să le ridice în termen de două săptămâni. Acolo unde nici acest lucru nu s-a întâmplat, documentele au fost returnate către CJAS Galaţi.

Programul pentru ridicarea cardurilor

“Ne-au fost livrate în acest fel aproape 55.000 de carduri, dintre care aproximativ 39.000 au fost ridicate de către titulari sau de către aparţinători. Alte aproape 6.000 de carduri aparţineau unor persoane decedate între timp”, a precizat ec. Mihaela Docan, preşedintele CJAS Galaţi.

Restul cardurilor (9.700  - n.r.) se află şi acum la sediul de pe strada Mihai Bravu nr. 42 al instituţiei. În cazul în care plătiţi contribuţia către sănătate, dar nu aţi primit încă documentul, adresaţi-vă CJAS Galaţi, pentru a afla dacă aveţi cardul tipărit.

Programul pentru eliberarea cardurilor este luni, între orele 8,00 şi 18,00, de marţi până joi, în intervalul 8,00-16,30, şi vineri, între 8,00 şi 14,00. Cardul poate fi ridicat de către titular, pe baza actului de identitate, copie sau original, sau de către un aparţinător, tot pe baza unui act de identitate al titularului.

Citit 1407 ori Ultima modificare Joi, 07 Ianuarie 2016 23:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.