Un singur caz de gripă la Galaţi

Un singur caz de gripă la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pe lângă sora tinerei de 22 de ani cu gripă confirmată, au mai fost internaţi nepotul şi prietenul acesteia * Testele efectuate în cadrul Institutului Cantacuzino au demonstrat că nici aceştia doi şi nici a treia persoană care venise în contact cu tânăra nu au fost infectaţi cu virusul A(H1N1) *

Aşa cum „Viaţa liberă” a scris, tânăra gălăţeancă în vârstă de 22 de ani, pentru care Institutul Cantacuzino a confirmat prezenţa virusului A (H1N1) şi  a dezvoltat o formă ceva mai severă de gripă (impropriu numită „porcină”) complicată cu o pneumonie interstiţială, a fost transferată la Institutul de Boli Infecţioase din Bucureşti. Cazul ei este demn de toată atenţia, nu numai datorită stării care impune o terapie susţinută, ci şi a faptului că, până în prezent, gripa „nouă” s-a manifestat prin forme uşoare ale afecţiunii şi a făcut victime doar din rândul persoanelor tarate, cu afecţiuni cronice severe.

Or, se pare că, de această dată, nu este o astfel de situaţie, deoarece, aşa cum a declarat tânăra, în momentul în care s-a aşezat în avion lângă cealaltă persoană bolnavă care tuşea, ea era perfect sănătoasă.

Şi mai atrag atenţia incubaţia foarte rapidă şi virulenţa bolii, complicată  cu pneumonie (pneumopatia interstiţială fiind o complicaţie destul de severă) într-un răstimp surprinzător de scurt, pe un organism tânăr, netarat.

Din fericire, după cum ne-a informat ieri directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Costinela Georgescu, testele Institutului Cantacuzino au demonstrat că nici nepotul, nici prietenul tinerei de 22 de ani şi nici cea de-a treia persoană monitorizată nu au fost infectaţi cu virusul A(H1N1).

Foto: Mediafax

Citit 899 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.