Doi ani de şantier/ Se modernizează piaţa din Micro 17
Foto: Foto: Gabriel Kolbay  

Doi ani de şantier/ Se modernizează piaţa din Micro 17
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În acest an începe reabilitarea pieţei din Micro 17. Toate lucrările, care ar urma să fie gata cam peste doi ani, vor costa circa 2,7 de milioane lei. Nu-i deloc o sumă mică, aşa că Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi a solicitat şi sprijinul Consiliului Local, căruia i-a propus să investească în acest proiect. Mai multe detalii despre ceea ce se va întâmpla în Piaţa din Micro 17, actualmente printre cele mai ieftine din oraş, ne-a oferit directorul Administraţiei Pieţelor Agroalimentare Galaţi, Eugen Zaharia.

„Sigur că noi am propus şi Consiliului Local să ne sprijine cu o finanţare de un milion lei. Din păcate, la acest moment, dumnealor nu ne pot sprijini cu banii. Motivul este că un Consiliu Local nu are voie să investească, propriu-zis, într-o societate al cărei acţionar este. Există o soluţie pe care o au ca să ne sprijine, prin majorare de capital, dar trebuie făcută o adresă către Consiliul Concurenţei. Şi pentru că suma pe care noi o solicităm e mare, am înţeles că adresa Consiliului Local ar trebui făcută către Bruxelles. Iar asta nu se poate face în două-trei zile. La începutul lucrărilor de modernizare, vom lucra cu fondurile noastre, ale Administraţiei Pieţelor. Şi sperăm că, după ce problema cu aprobarea majorării de capital se va rezolva, să primim şi sprijinul de la Consiliul Local, la o rectificare bugetară”, spune Eugen Zaharia.

Administraţia Pieţelor ia în calcul să păstreze unul dintre corpurile de clădire mai vechi din piaţa din Micro 17, pe care ar vrea să-l modernizeze, în loc să-l demoleze. Potrivit lui Eugen Zaharia, cam în 30 de zile ar urma să se termine expertizarea clădirii, iar după aceea execuţia lucrării – pentru care există deja autorizaţie de construcţie – să poată fi scoasă la licitaţie. Dar chiar şi după începerea lucrărilor, Piaţa din Micro 17 nu se va închide cu totul.

„Vom lucra acolo în mai multe etape. Nu ne dorim să închidem cu totul piaţa. Dacă am proceda aşa, comercianţii de acolo n-ar mai avea posibilitatea să închirieze tarabe şi spaţii, iar societatea noastră n-ar mai avea încasări din acea piaţă. Or, cu toate să scopul Administraţiei Pieţelor nu e să facă profit mare, este preferabil să câştigăm bani pe care ulterior să-i putem investi tot în dezvoltarea şi întreţinerea pieţelor gălăţene”, conchide Eugen Zaharia.

      

Citit 3775 ori Ultima modificare Duminică, 21 Februarie 2016 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.