REACȚII după sesizarea ”Vieţii libere”/ Gălăţenii din Micro 17 NU vor PLĂTI CĂLDURA din noiembrie de DOUĂ ORI
Foto: Foto ”Viața liberă”

REACȚII după sesizarea ”Vieţii libere”/ Gălăţenii din Micro 17 NU vor PLĂTI CĂLDURA din noiembrie de DOUĂ ORI
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gălăţenii din cartierul Micro 17, din cadrul Asociaţiei nr.842, despre care „Viaţa liberă” a arătat, în urmă cu doar câteva zile, cum, conform listelor de plată a întreţinerii, afişate la avizier, erau obligaţi să achite de două ori căldura consumată în luna noiembrie (CLICK AICI PENTRU DETALII), au parte de o regularizare, astfel că la asociaţie, conform administratorului Paula Rotaru şi cenzorului Florentina Tănase, oamenilor li se va reţine doar suma aferentă consumului de căldură din luna decembrie.

Unul dintre gălăţenii care locuiesc în scara 1 a blocului C13, Vasile Toma, ne-a confirmat că, săptămâna trecută, când a mers să achite întreţinerea aferentă lunii decembrie, din suma de 193,31 de lei (care i-a revenit de plată pentru căldură, conform listei afişate la avizier) i s-au scăzut 43 de lei (pentru consumul din noiembrie, pe care deja îl plătise).

Cenzorul asociaţiei, Florentina Tănase, a precizat că modificările au fost deja operate în fişele de plată ale oamenilor. Pentru că firma "Techem", care citeşte repartitoarele, cumulase facturilor lunilor noiembrie şi decembrie, asociaţia s-a văzut obligată ca, în ciuda faptului că încasase de la oameni bani pentru căldura consumată în noiembrie, să afişeze la avizier căldura din decembrie cumulată cu noiembrie.

Întrebată de ce asociaţia nu a precizat, pe lista de plată, negru pe alb acest aspect, cenzorul ne-a declarat: „Pentru că nu mai are unde, nu mai are rubrici, nu mai are cum şi orice modificare care se face, se face în fişa proprietarului. Acestea sunt listele de plată, ca să vadă oamenii cheltuielile, iar în momentul în care nu sunt de acord, să vină şi să facă sesizările de rigoare. Este posibil să se greşească, se remediază, este mult de muncă la o asociaţie. Însă s-a procedat corect în acte”.

Reamintim că „Viaţa liberă” a descoperit, confruntând listele de plată ale celor care locuiesc în scara 1 a blocului C13 cu facturile emise de Calorgal, cum oamenii erau taxaţi, cel puţin pe hârtie, de două ori pentru căldura consumată în luna noiembrie şi, în consecinţă, a tras un semnal de alarmă.

Citit 2235 ori Ultima modificare Luni, 22 Februarie 2016 20:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.