Profesorii se adaptează schimbărilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrul Educaţia 2000+ a finalizat recent proiectului „Profesorul 2000+, Promotor al TIC în educaţie”. Finanţat de UE prin PHARE 2006 - Programul de Coeziune Economică şi Socială - Dezvoltarea Formării Continue pentru Personalul din Învăţământul Preuniversitar, proiectul a fost implementat în perioada iulie 2008 - iunie 2009.

Partenerii au fost Casa Corpului Didactic Galaţi, Casa Corpului Didactic Vrancea, Universitatea Dunărea de Jos prin Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic.

Activităţile din proiect au urmărit îmbunătăţirea calităţii programelor de formare continuă pentru cadrele didactice din şcolile selectate, care să ducă la dezvoltarea capacităţii acestora de a furniza servicii educaţionale în concordanţă cu cerinţele procesului Lisabona şi ale programelor şcolare.

Beneficiari din trei licee

Proiectul a pus la dispoziţia beneficiarilor - 82 de profesori din trei licee pilot selectate în mediul rural din judeţele Galaţi şi Buzău - un program de formare acreditat de Centrul Naţional de Formare a Personalului din Învăţământul Preuniversitar.

Formarea a asigurat cursanţilor dezvoltarea acelor abilităţi necesare pentru a putea aborda funcţia didactică dintr-o perspectivă complexă şi completă, într-o manieră modernă şi profesionistă.

Programul de formare a fost susţinut de 21 de formatori, iar din cei 82 de cursanţi înscrişi iniţial au absolvit cursurile 74. Toţi absolvenţii au obţinut Certificatul de competenţe profesionale şi 90 de credite transferabile.

Citit 708 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.