În urma sesizării ”Vieţii libere”/ GUNOAIELE dintre blocurile A7 şi A8 au fost strânse
Foto: Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

În urma sesizării ”Vieţii libere”/ GUNOAIELE dintre blocurile A7 şi A8 au fost strânse
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Săptămâna trecută, în ziarul nostru a apărut un material în care era sesizată mizeria făcută, între blocurile A7 şi A8, de unii cetăţenii cu lipsuri la capitolul simţ civic. Totul a plecat de la o scrisoare adresată redacţiei de o cititoare care locuieşte în zonă, extrem de nemulţumită de faptul că ordinea şi curăţenia nu se păstrează lângă blocul în care locuieşte.

"Eu am făcut curăţenie în jurul blocului, pentru că aici nu vine nimeni. Sunt atâţia avocaţi şi notari pe aici, îi cunosc pe toţi, însă nu am văzut atâta nesimţire. Sunt unii care vin şi aruncă gunoiul în parcare sau pe spaţiul verde. E inadmisibil aşa ceva!", ni se plângea gălăţeanca.

La finalul săptămânii trecute, angajaţii ECOSAL au fost în zonă şi au strâns cam toate gunoaiele aruncate pe sub barăci.

"De regulă, intervenim foarte prompt la astfel de solicitări. Zona în cauză era programată pentru curăţenie totală pe 5 aprilie, însă în urma sesizării am decis să urgentăm treaba şi am trimis o echipă la faţa locului pentru a strânge gunoiul. Curăţenia, dar şi menţinerea ei, sunt datorii morale ale fiecărui cetăţean şi trebuiesc respectate", ne-a explicat Ionuţ Pucheanu, directorul ECOSAL Galaţi.

La rândul ei, Primăria ne-a transmis următorul punct de vedere: "În privința deşeurilor menajere aruncate la voia întâmplării, vom solicita Poliţiei Locale să intensifice patrulările în zonă, pentru depistarea şi sancţionarea celor care nu respectă legea şi normele de conduită. În egală măsură, le reamintim cetăţenilor din zonă, precum şi agenţilor economici că intervenţiile suplimentare, pe care municipalitatea le face pentru salubrizare, sunt decontate din bani publici, deci şi din banii lor".

Citit 1644 ori Ultima modificare Luni, 21 Martie 2016 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.