Sugestii vizavi de SCHIMBAREA în bine a Galațiului. Cândva, poate, cineva va îndrăzni ”să viseze şi să creeze”

Sugestii vizavi de SCHIMBAREA în bine a Galațiului. Cândva, poate, cineva va îndrăzni ”să viseze şi să creeze”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Sunt o cititoare fidelă a ziarului "Viaţa liberă" şi aproape că trăiesc alături de redacţie fiecare eveniment din această urbe, plăcut sau mai puţin plăcut. De aceea, mi-am permis să iau atitudine şi să vă contactez pentru a contribui din poziţia mea de locuitor şi iubitor al acestui oraş cu sugestii vizavi de schimbarea în bine a oraşului.

Din punct de vedere turistic, ar fi păcat să nu profităm de faptul că "ne curge Dunărea prin vene" şi să încercăm să amenajăm un traseu plăcut pentru orice turist:

- o telegondolă deasupra falezei, care să străbată distanţa dintre Turnul de Televiziune şi nepreţuitele Pescării ale Statului, concretizate poate în viitorul apropiat într-un Muzeu al Marinei şi Pescăriei;

- o "Domnească pietonală", cu piste pentru biciclişti, cu muzee, instituţii, chiar noua Primărie, alături de Palatul Prefecturii sau Monumentul Eroilor, terase şi parcuri de recreere sau socializare, până la Grădina Publică;

- o pasarelă pe deasupra străzii Dimitrie Bolintineanu, ce leagă Grădina Pubvlică de Parcul Rizer, de unde să poată fi admirate Palatul Arhiepiscopal şi Stadionul "Portul Roşu", după o transformare a acestuia în bază de echitaţie (vara), respectiv, patinoar în aer liber (iarna);

- nu trebuie uitat nici situl arheologic Barboşi - Tirighina, locul de unde au fost prelevate mărturii ce au îmbogăţit cunoştinţele ştiinţifice despre istoria civilizaţiei umane pe aceste locuri.

Deşi lista nu s-a terminat, vă mulţumesc că mi-aţi oferit şansa publicării acestui text şi sper că, poate, cândva, cineva va îndrăzni "să viseze şi să creeze" cu gândul şi cu fapta la un oraş deosebit pentru oameni deosebiţi, cum cred că sunt gălăţenii şi urmaşii lor, astfel încât copiii noştri să-şi dorească să studieze, să se distreze, să sufere sau să se bucure de transformările în bine ale oraşului în care au avut binecuvântarea să se nască!


Vă reamintim că "Viaţa liberă" găzduiește, săptămânal, cele mai interesante opinii şi atitudini despre Galaţi. Cu intenția să realizăm o radiografie a societăţii civile, în care să se regăsească aspiraţiile fiecărui gălăţean care are ceva de spus, vă invităm - dacă doriți să vă implicați şi considerați că puteți ajuta cu idei şi propuneri concrete la schimbarea în bine a oraşului - să trimiteți texte pe adresa de mail a ziarului, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 1592 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2016 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.