ATENȚIE! Cât de periculoase sunt jucăriile pentru cei mici?

ATENȚIE! Cât de periculoase sunt jucăriile pentru cei mici?
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Multe din jucăriile de pe piaţă pot fi periculoase pentru sănătatea copiilor. Nu este vorba doar de riscul de a le înghiţi sau de a se răni cu ele, ci şi despre substanţele pe care le conţin: plumb, mercur, parabeni sau diferite bacterii.

În cantităţi mari, acestea devin toxice şi pot genera alergii, probleme hormonale, dar şi boli mai grave. Ce au în comun răţuştele de baie, cuburile de lemn şi păpuşile? Răspunsul i-ar îngrozi pe cei mai mulţi dintre părinţi. Este vorba despre o lista lungă de chimicale pe care nu ne-am aştepta să le găsim în astfel de produse.

Discutăm în primul rând de coloranţii azointerzişi, dacă ne referim la jucăriile textile şi coloranţi cancerigeni şi alergenici, dacă vorbim despre jucăriile din plastic.

Iar dacă ne referim la jucăriile din lemn, cele mai periculoase sunt metalele grele care se află în vopseluri. Producătorii le folosesc pentru a obţine culori vii, de care copiii sunt atraşi.

Efectele nocive pot apărea şi după câteva zeci de ani de la folosirea jucăriilor. Deocamdată însă, nu există studii care să confirme aceste suspiciuni. Cu toate acestea, unii părinţi sunt îngrijoraţi că micuţii lor ar putea avea de suferit de pe urma jucăriilor.

Citit 1019 ori Ultima modificare Duminică, 27 Martie 2016 23:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.