Ce este avizul de mediu şi de ce acte ai nevoie pentru el

Ce este avizul de mediu şi de ce acte ai nevoie pentru el
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Avizul de mediu este actul administrativ emis de autoritatea competentă pentru protecţia mediului, care confirmă integrarea aspectelor privind protecţia mediului în planul sau programul supus adoptării, conform prevederilor art.2 din OUG nr. 195/2005 privind Protecţia Mediului. Solicitarea acestuia este obligatorie pentru toate activităţile care pot avea efecte asupra mediului înconjurător şi îşi păstrează valabilitatea pe toată perioada punerii în aplicare a planului sau programului de investiţie. 

Ce acte sunt necesare

Pentru obţinerea avizului de mediu aveţi nevoie, în primul rând, de o notificare tipizată, pe care o puteţi găsi pe site-ul Agenţiei Naţionale de Mediu (anpm.ro), în care, practic, anunţaţi Agenţia de Mediu că s-a elaborat prima versiune a programului sau a planului şi că pot fi declanşate etapele de stabilire a încadrării în normele de protecţie a mediului. Ulterior, mai aveţi nevoie de proiectul de plan, care trebuie să conţină piesele scrise şi desenate, dar şi coordonatele Stereo 70, precum şi dovada publicării celor două anunţuri publice în mass-media (primul anunț și al doilea anunț), pentru planurile/programele  pentru care nu este necesară obţinerea delegării de competenţă de la autoritatea publică centrală adică pentru planurile/programele care se desfăşoară pe raza teritorial-administrativă a unui singur judeţ.

Se poate face şi transfer

Avizul de mediu poate fi transferat, ataşând la dosar o cerere motivată prin care se solicită acest lucru, o declaraţie pe propria răspundere completată de către noul titular, care să ateste că planul/programul pentru care s-a eliberat avizul de mediu va fi implementat în aceleaşi condiţii. De asemenea, mai este nevoie de avizul de mediu original, dar şi de o copie xerox a actului care dă drept de proprietate sau de folosinţă asupra terenului către cel căruia i se va transfera avizul de mediu.

Citit 5407 ori Ultima modificare Duminică, 27 Martie 2016 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.