Primul centru pentru adolescenţii cu autism

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Bucureşti s-a deschis primul centru de zi din ţară destinat adolescenţilor cu autism. Capacitatea centrului este de 15 locuri, iar cei care vor beneficia de atenţia personalului specializat vor putea căpăta deprinderi casnice care să îi ajute să ducă o viaţă independentă.

Autismul este o denumire generică ce face referire la o serie de tulburări comportamentale grave. De regulă, aceste anomalii pot fi sesizate chiar înainte ca cel mic să împlinească 3 ani. Cele mai frecvente semne sunt acţiunile repetitive ale copilului, limitarea comunicării cu cei din jur şi o arie de interes foarte restrânsă.

Fără a avea o statistică clară, oameni de ştiinţă afirmă că aceste tulburări, în diverse forme, sunt mai frecvent întâlnite la băieţi decât la fete. Potrivit datelor oferite de autism.ro, 75 la sută dintre cei care suferă de autism prezintă şi handicap mintal. Potrivit aceleiaşi surse, diagnosticul de „autism infantil” a fost pus pentru prima oară de dr.  Leo Kanner, în 1943.

Părinţii ai căror copii au fost diagnosticaţi cu autism pot contacta pe lângă medical curant şi Asociaţia naţională a copiilor şi adulţilor cu Autism din România (ANCCAR) - organizaţie care încearcă să le vină în ajutor.

Citit 973 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.