APEL UMANITAR/ Cum o vizită la medic îţi poate schimba viaţa. Elena luptă cu şase TUMORI CEREBRALE, iar noi o putem ajuta

APEL UMANITAR/ Cum o vizită la medic îţi poate schimba viaţa. Elena luptă cu şase TUMORI CEREBRALE, iar noi o putem ajuta
Evaluaţi acest articol
(227 voturi)

Maladia este foarte gravă şi poate fi întâlnită la o persoană din 40.000, dar tânăra gălăţeancă mai are o şansă, la o clinică din Italia


În viaţa fiecărui om există o listă de temeri. Una dintre cele mai apăsătoare porneşte de la gândul că, într-o bună zi, fiinţa noastră s-ar putea lupta pentru o şansă la existenţă. Din păcate, nimeni nu ţine cont de temerile noastre, iar un simplu control la medic îţi poate schimba radical viaţa. Sunt poveşti reale, poate mai triste, dar care au dreptul, ca orice poveste, la un final fericit.

După un control de rutină la oftalmologie, Elena Daniela Chirnoagă, o tânără de 33 de ani din Galaţi, a fost pusă în faţa unui diagnostic grav: neurofibromatoză de tip doi - caz spontan. Şase tumori îi apasă pe trunchiul cerebral! Cumplita veste i-a tulburat viaţa în urmă cu un an, însă nu a făcut-o să cedeze. Astăzi, are nevoie de sprijinul nostru, pentru ca lupta ei să fie mai uşoară.

"Mi-am pierdut auzul de pe o zi pe alta"

În luna august a anului trecut, a suferit prima intervenţie chirurgicală la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti. După operaţia care a fost considerată reuşită, pentru că i-a salvat viaţa, şi-a pierdut auzul şi i-a fost afectat nervul facial. Din acest motiv, am reuşit să comunicăm cu Elena doar prin intermediul mesajelor.

„În timpul operaţiei, a fost secţionat nervul auditiv drept, deoarece tumora de acolo era prea mare şi a fost lezat nervul facial, iar din cauza asta am pareză facială. Cu urechea dreaptă nu mai aud nimic”, ne-a transmis Elena. Medicii i-au spus că tumorile rămase cresc şi apasă pe nervii funcţionali. „Eu mi-am pierdut auzul de pe o zi pe alta, în câteva ore. Nu mai conştientizez ce aud şi ce nu aud”, a precizat Elena. Tânăra mai spune că, cel mai probabil, nu va mai auzi niciodată.

Există o şansă!

Cazul Elenei a ajuns la Spitalul Universitar din Padova, Italia. Medicii de acolo i-au comunicat că maladia este foarte gravă şi extrem de rară, întrucât apare la o persoană din 40.000, însă o aşteaptă pentru intervenţii la începutul lunii iulie. În puţinele zile care au mai rămas până atunci, tânăra are nevoie de sprijin financiar.

„Medicii din Italia mi-au comunicat că sunt un caz rar şi grav. Tumorile cerebrale cresc şi trebuie îndepărtate, deoarece apasă pe nervii vitali, în special, pe nervul auditiv stâng”, ne-a mai comunicat tânăra.

Acum, specialiştii de la Spitalul Universitar italian fac investigaţii pentru a determina de ce intervenţii are nevoie, pentru a fi eliminată tumoarea de pe partea stângă.

Şi tu o poţi ajuta pe Elena!

Puţini sunt cei care au curajul să lupte alături de Elena. Diagnosticul ei pur şi simplu i-a îndepărtat pe cei care i-au fost alături în momentele bune ale vieţii, deşi, astăzi, are nevoie de susţinere mai mult decât oricând.

Şi-a depus, la doar 33 de ani, dosarul de pensionare pe caz de boală, iar asta înseamnă că va primi lunar 400 de lei. Suma este prea mică pentru a răspunde necesităţilor. Până acum, analizele şi intervenţia chirurgicală suferită în România au constat-o cu mult peste economiile pe care le avea. Câţiva oameni care i-au cunoscut povestea s-au solidarizat. Colegii de serviciu o vor ajuta să-şi cumpere biletul de avion până la clinica din Italia, iar preşedinta Asociaţiei ARCA din Galaţi, Dana Hâncu, a demarat o campanie de strângere de fonduri. Elenei i s-a alăturat şi Cristi Onofrei, gălăţeanul care aleargă pentru a salva vieţi. Astfel, sâmbătă, 18 iulie, începând cu ora 9,00, în Grădina Publică, gălăţenii vor putea dona şi alerga simbolic, pentru Elena Chirnoagă.

La dispoziţia celor care vor să o ajute pentru a merge la Spitalul Universitar din Padova, unde este programată pe 4 iulie, este şi următorul cont bancar: RO16RZBR0000060015881236, deschis la Raiffeisen Bank. pe numele Elena Daniela Chirnoagă.

Şansa Elenei este unică, dar este şansa ei! Întotdeauna viitorul este imprevizibil, iar o astfel de veste poate primi oricine, atunci când viaţa îi este mai dragă.

Date de contact: email - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., telefon: 0751.117.802 (doar SMS, nu poate auzi).

Citit 11656 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.