Copiii care petrec mai mult timp cu taţii lor au un IQ mai mare

Copiii care petrec mai mult timp cu taţii lor au un IQ mai mare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Copii care petrec mult timp alături de taţii lor au un IQ mai mare potrivit unui studiu realizat de academicienii de la Universitatea din Newcastle, informează The Telegraph.

Implicarea serioasă a tatălui în viaţa copilului îi poate îmbunătăţii şansele de a avea o carieră mai bună, se mai arată în studiu. De asemenea, academicienii au descoperit că taţii se implică, de obicei, mai mult în viaţa fiilor lor, decât în viaţa fiicelor.

Cercetătorii au avertizat că nu este îndeajuns ca părinţii să trăiască împreună, ci tatăl trebuie să fie implicat activ în activităţile copilului lor.

În cadrul studiului mamele au fost întrebate cât de des tatăl participa la activităţile copilului (citit, jucat, etc). Aceştia au realizat că cei ai căror taţi au petrecut mai mult timp cu ei au un IQ mai mare şi că sunt mai sociabili decât cei care au primit mai puţină atenţie.

"Sperăm că acest studiu o să atragă un semnal de atenţie asupra faptului că un copil are nevoie în viaţa sa şi de tatăl său", a spus Jon Davies, şeful asociaţiei "Families Need Fathers".

La studiu au participat 11.000 de britanici, bărbaţi şi femei născuţi în 1958.

Citit 1435 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iunie 2016 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.