Răsfăţ la Grădina Zoologică/ Urşii au primit îngheţată şi duşuri reci

Răsfăţ la Grădina Zoologică/ Urşii au primit îngheţată şi duşuri reci
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Răsfăţ la Grădina Zoologică din Galaţi. La peste 30 de grade Celsius, animalele au parte de îngrijiri speciale: mâncare cât mai uşoară, multe fructe şi legume şi o climatizare cât mai bună a cuştilor. De departe, cei mai răsfăţaţi sunt urşii. Nuţi, Codruţa, Baloo, Barney şi Bunica, cei cinci urşi bruni de la Zoo, au parte, zilnic, de meniu special. Carnea este servită uşor îngheţată, iar după meniul principal, aceştia primesc şi desert. Nu orice fel de desert, ci chiar îngheţată de fructe pregătită special de angajaţii Grădinii Zoologice. “Nu le dăm îngheţată din comerţ, cu chimicale, ci o pregătim chiar noi. Am observat că urşii preferă îngheţata din fructe autohtone. Cea de banane, de exemplu, nu este pe placul lor. Putem spune că sunt patrioţi”, ne-a explicat Doru Ene, directorul Grădinii Zoologice din Galaţi.

După servirea mesei şi a desertului, urşii bruni au parte de răsfăţ în piscină. Ba chiar au şi un duş improvizat de îngrijitori, respectiv un furtun cu presiune. Astfel, animalele fac faţă mai uşor zilelor caniculare.

De tratament special au parte toate animalele grădinii Zoo. Şi asta pentru că acestea nu sunt obişnuite cu căldurile de la noi. “Tigrilor siberieni le-am montat aparate de aer condiţionat. Stau mai mult la interior, decât afară. Pentru toate animalele am creat condiţii optime şi le adaptăm meniul. Pentru cai, de exemplu, avem zilnic pregătite multe fructe şi legume. Le dăm şi fân proaspăt, a plouat şi este din belşug, dar le dăm şi fructe şi legume pentru hidratare”, a completat Doru Ene.

Se pare că sunt şi două specii care nu suferă din cauza caniculei. Este vorba despre lei şi despre struţi. Aceste vietăţi fac faţă foarte uşor caniculei de la noi, provenind din medii cu temperaturi foarte ridicate.

Grădina Zoologică, inaugurată în 2015, după ce s-a lucrat timp de patru ani la reamenajare, se află în Pădurea Gârboavele şi are o suprafaţă de 14,6 hectare. Aici sunt găzduite peste 130 de animale şi păsări: cerbi carpatini şi lopătari, mistreţi, lupi, câteva rase de cai şi ponei, alături de păsări domestice, porumbei, lebede şi păuni. În curând, gălăţenii vor putea admira şi maimuţele, care aşteaptă însă rectificarea bugetară pentru a li se pregăti un mediu ambient propice.         

Citit 1952 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iunie 2016 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.