Nereguli în sălile de sport din Galaţi descoperite de inspectorii de muncă

Nereguli în sălile de sport din Galaţi descoperite de inspectorii de muncă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Cea mai mare sancţiune a fost o amendă de 10.000 de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi a desfăşurat, în perioada 13-24 iunie, o serie de controale neanunţate în unităţile cu profil de activitate sportivă din judeţul Galaţi. Controalele au făcut parte dintr-o campanie naţională destinată identificării cazurilor de muncă nedeclarată, respectării prevederilor legale referitoare la timpul de muncă şi de odihnă, precum şi verificării modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă.

Inspectorii de muncă au controlat 37 de angajatori din judeţul Galaţi. "Au fost constatate 24 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi 28 de deficienţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind date dispoziţii cu termene de intrare în legalitate. Una dintre principalele deficienţe descoperite a constat în neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă anterior începerii activităţii. Alte nereguli au constat în: necompletarea, în contractele individuale de muncă cu timp parţial, a informaţiilor privind repartizarea timpului de lucru; nerespectarea drepturile salariaţilor în ceea ce priveşte munca în zilele de repaus săptămânal; neorganizarea activităţii de prevenire şi protecţie; lipsa autorizaţiei de funcţionare din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă şi controlul medical periodic efectuat de un medic sportiv", a precizat Ionel Petrea, inspectorul-şef al ITM Galaţi.

În consecinţă, inspectorii de muncă au aplicat 41 de sancţiuni contravenţionale, din care două amenzi în valoare totală de 10.300 de lei. Una dintre amenzi a fost de 10.000 de lei şi a fost dată pentru muncă fără forme legale de angajare. De asemenea, a fost depistat un angajator din municipiul Galaţi care folosea o persoană fără forme legale de angajare.

ITM Galaţi nu a precizat numele firmelor unde au fost depistate nereguli.

Citit 2070 ori Ultima modificare Marți, 12 Iulie 2016 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.