Triplu ultratriatlon în scop CARITABIL: ”Prematurii au o şansă” la viaţă cu Gabriel Drăghici
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

Triplu ultratriatlon în scop CARITABIL: ”Prematurii au o şansă” la viaţă cu Gabriel Drăghici
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe principiul „Ai făcut azi o faptă bună? Grozav, mâine poţi face trei”, gălăţeanul Gabriel Drăghici, care anul trecut a înotat 24 de ore pentru a strânge bani pentru o fetiţă bolnavă de fibroză chistică, îşi triplează efortul, tot în scop caritabil. De această dată, temerarul gălăţean, de va susţine, începând din 8 septembrie 2016, un triplu ultratriatlon - adică va înota 11,4 km, va merge cu bicicleta 540 de km şi va alerga 126,6 km - finalul provocării sportive fiind pe 11 septembrie, la linia de sosire a Semimaratonului organizat de Fundaţia Comunitară Galaţi. Tot acest efort este dedicat proiectului „Prematurii au o şansă”, care are ca beneficiar Spitalul de Obstetrică-Ginecologie “Buna Vestire” din Galaţi - Secţia de Neonatologie. Deschiderea proiectului, coordonat de Asociaţia Centrul de Iniţiativă Comunitară Galaţi (CIC) a avut loc, sâmbătă, la Centrul de recuperare “Delfinul” din Galaţi. La eveniment a fost prezentă şi micuţa Evelina, pentru salvarea căreia, cu un an în urmă, Gabriel Drăghici a parcurs maratonul de nataţie.

Cine este Gabriel Drăghici

„Sunt corporatist, maratonist, ultramaratonist, triatlonist şi mai presus de toate sunt tată şi soţ. Eu m-am născut în Galaţi, trăiesc în Bucureşti şi m-am gândit că ar trebui să ofer ceva comunităţii care m-a crescut şi de aceea am ales să vin şi să particip la cât mai multe activităţi caritabile”, a declarat gălăţeanul.

Managerul Maternităţii, dr. Anamaria Hărăbor, a mărturisit că este pentru prima dată când se organizează un eveniment de asemenea amploare pentru Spitalul „Buna Vestire”, cea mai veche maternitate din judeţ: „S-au făcut numeroase îmbunătăţiri în ultimii ani, în maternitate, cu sprijinul autorităţilor locale, dar întotdeauna este loc de mai bine”.

Cristina Pencea, asistent-şef la secţia Neonatologie a Maternităţii, a precizat că, potrivit statisticilor, unul din zece copii se naşte prematur. Anul acesta, 67 de prematuri au primit îngrijire la secţia de Neonatologie, iar anual numărul lor se ridică la 170.

„Nu vrem lux, vrem normalitate”

„Nu vrem să facem lux, ci sunt lucruri de bază pe care considerăm că am putea să le cumpărăm şi să le donăm către maternitate prin efortul nostru, al tuturor. Obiectivul campaniei este strângerea a 250.000 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru achiziţionarea următoarelor echipamente: aparate pentru dezinfecţia aerului, aparate pentru determinarea bilirubinei prin metoda cutanată, paturi ATI, pătuţuri pentru copii”, a declarat Ionuţ Glăvan, preşedintele CIC.

Cine se alătură?

„Dacă anul trecut l-am susţinut pe Gabriel Drăghici de pe marginea bazinului, la începutul şi sfârşitul cursei, anul acesta mi-am propus să-l susţin de pe teren, şi cu bicicleta, şi poate şi alergare şi bazin deşi vârsta şi fizicul nu mă ajută foarte mult. Voi participa şi ca donator”, a anunţat prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, prezent la eveniment. Una dintre ambasadoarele proiectului este Mirela Pucheanu, soţia primarului Galaţiului.

Donaţiile se pot face direct în contul Asociaţiei Centrul de Iniţiativă Comunitară RO39RNCB0748131961560001 cont deschis la BCR, prin card bancar la http://cic.galantom.ro/prematuriiauosansa şi, în curând, şi prin SMS.

Citit 2671 ori Ultima modificare Marți, 19 Iulie 2016 15:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.