Campanie de "detoxificare"/ Producătorii cu cele mai toxice haine din lume

Campanie de "detoxificare"/ Producătorii cu cele mai toxice haine din lume
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un raport publicat recent de Greenpeace arată că marii producători de haine încă nu au luat măsuri suficiente pentru a elimina substanţele toxice pe care le folosesc în procesul de fabricaţie. Specialiştii care au realizat ancheta susţin că printre cele mai toxice haine din lume sunt produsele de la Nike, Esprit, LiNing şi Victoria’s Secret. Producătorii acestor branduri din industria textilă nu au luat măsurile necesare pentru a-şi proteja nici angajaţii, nici mediul înconjurător, folosind în continuare substanţe chimice toxice în procesul de producţie.

Totuşi, în urma unei campanii lansată de Greenpeace, în anul 2011, peste 70 de branduri de modă şi furnizori de haine din întreaga lume s-au angajat să „detoxifice” procesul de producţie, până în anul 2020. Două dintre cele mai mari companii de modă din lume, H&M şi Zara, dar şi brandul italian Benetton au făcut cei mai importanţi paşi în acest sens, arată raportul Greenpeace. Aceşti producători au interzis folosirea substanţelor chimice periculoase în producţia produselor lor.

Unele progrese au fost făcute şi de câteva branduri care se găsesc pe rafturile magazinelor din România. Este vorba despre Burbery, Levi’s, Valentino, C&A, Puma şi Mark&Spencer.        

Citit 2674 ori Ultima modificare Vineri, 22 Iulie 2016 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.