Sute de PIETONI din Galaţi îşi pun viaţa în PERICOL

Sute de PIETONI din Galaţi îşi pun viaţa în PERICOL
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Traversarea neregulamentară rămâne sportul preferat de pietonii din Galaţi


Trecutul străzii este o chestiune în privinţa căreia educaţia rutieră nu este niciodată suficientă, mai ales în contextul reformării sistemului de marcaje din municipiul Galaţi. Reconfigurarea trecerilor de pietoni, prin desfiinţarea unora şi crearea altora, propice sistemului "undă verde", pare să fi dat şi mai mult apă la moară pietonilor obişnuiţi să facă slalom printre maşini, dar şi poliţiştilor, care au pus la bătaie chitanţierele disciplinatoare.

Numai în ultimele şapte zile, 250 de persoane au fost amendate după ce au fost surprinse traversând anapoda, pietonii reprezentând categoria cea mai drastic sancţionată a săptămânii care s-a încheiat, spre bucuria vitezomanilor care nu au mai fost pândiţi cu radarele la orice colţ de stradă. Doar 61 de şoferi s-au ales cu câte o amendă pentru acest lucru, în timp ce 55 au încasat sancţiuni pentru că nu au acordat prioritate în trafic. Aproape la fel de mulţi, 53, au aflat că lipsa centurii se observă şi de la mare distanţă şi este sancţionabilă cu amendă. Numărul total al sancţiunilor date la Codul Rutier în ultima săptămână este de aproape 720, valoarea lor depăşind suma de 120.000 de lei. Peste 80 de şoferi au rămas fără permisele de conducere, în timp ce 12 se vor chinui să-şi recupereze certificatele de înmatriculare ale maşinilor după o vizită prealabilă la RAR.

Şoferi pe culmile beţiei

Chiar dacă au fost "bătuţi" numeric de pietoni, şoferii nu s-au lăsat mai prejos la capitolul gravitate, când a venit vorba de boroboaţe în trafic. Consumul de alcool şi şofatul fără permis rămân isprăvile de căpătâi ale inconştienţilor din trafic. Unul dintre cei patru şoferi depistaţi la volan având alcoolemii destul de mari cât să fie cercetaţi penal a fost identificat la Tecuci. Un bărbat de 47 de ani, din localitate, avea o alcoolemie în aerul expirat de 1,56 la mie şi a fost oprit în trafic înainte de a produce vreo nenorocire pe una dintre cele mai circulate străzi din municipiu. Bărbatul este anchetat de poliţişti şi va rămâne pieton. Tot cu dosare penal s-au ales şi trei persoane depistate conducând diverse vehicule deşi nu deţineau permis. Mopediştii sunt din nou în frunte, relevant fiind cazul unui tânăr de 20 de ani din Gohor, care nu doar că nu avea carnet, dar conducea şi un motoscuter neînmatriculat.

Citit 5467 ori Ultima modificare Luni, 25 Iulie 2016 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.