Reclamații privind transporturi ILEGALE de lemn. ”Inspectorul Pădurii”, în vizorul premierului
Foto: Sursa foto: graiul.ro

Reclamații privind transporturi ILEGALE de lemn. ”Inspectorul Pădurii”, în vizorul premierului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Premierul Dacian Cioloş cere ministerelor Mediului şi de Interne să găsească rapid soluţii pentru îmbunătăţirea aplicaţiei „Inspectorul Pădurii", prin care pot fi reclamate transporturi ilegale de lemn.

Siteul stiri.tvr.ro a precizat că reacţia premierului Dacian Cioloş vine în urma unei postări pe Facebook despre un camion cu lemn din Bucovina, care apăruse în aplicaţie ca neînregistrat. Iar după ce au fost sesizate autorităţile, s-a observat că transportul era înregistrat.

Dacian Cioloş avertizează că procedura actuală are unele vulnerabilităţi şi cere schimbarea modalităţilor de avizare a transportului de masă lemnoasă.

Poliţia a confiscat în primele 6 luni ale anului 40 de mii metri cubi de lemn şi a cercetat 1.800 de persoane pentru infracţiuni silvice.

Aplicaţia "Inspectorul Pădurii" poate fi descărcată gratuit pe telefoanele cu sistem de operare Android.

Pentru a verifica legalitatea transportului de lemne, trebuie introdus în aplicaţie numărul maşinii. Dacă nu apar informaţii despre codul transportului, tipul de lemn şi destinaţia acestuia, înseamnă că lemnul a fost tăiat ilegal şi trebuie să sunaţi la 112.

Ministerul Mediului mai are o aplicaţie prin care pot fi verificate transporturile de masă lemnoasă, "Radarul pădurii". Prin aceasta, au fost făcute aproximativ 30.000 de sesizări în ultimii doi ani.

JAF ca-n codru în PĂDUREA Buciumeni - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 3200 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2016 15:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.