În august, BACURILE circulă şi noaptea, cu tarif de zi

În august, BACURILE circulă şi noaptea, cu tarif de zi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Conducerea Navrom Bac a hotărât ca, pe toată durata lunii august, bacurile să funcţioneze şi noaptea, cu plecări din două în două ore de pe fiecare mal, iar tariful să fie acelaşi cu cel de zi: 1,50 lei/pasager şi 20 lei pentru un autoturism (inclusiv şoferul).

S-a renunţat astfel, pentru această perioadă, la tarifele pentru cursele speciale de pe timpul nopţii, care erau de 80 de lei pentru bacul mic şi 105,50 lei pentru bacul mare.

Programul non-stop al bacurilor peste Dunăre s-a mai practicat şi în anii precedenţi, iar explicaţia este simplă: este vârf de sezon estival, iar traficul auto între Moldova şi Dobrogea este mult crescut, mulţi călători preferând răcoarea nopţii în locul arşiţei de peste zi.

Conform directorului executiv al Navrom Bac, Marilena Vasilache, între 1 şi 31 august, programul de noapte pentru trecerea Dunării cu bacul este următorul: la orele impare (23,00, 1,00, 3,00 şi 5,00), se pleacă de pe malul tulcean, de la I.C.Brătianu, iar la orele pare (24,00, 2,00 şi 4,00), bacul pleacă de pe malul gălăţean. Între orele 6,00 şi 22,00, este program de zi, bacurile circulând din jumătate în jumătate de oră.  

Citit 9569 ori Ultima modificare Marți, 09 August 2016 01:07

6 comentarii

 • postat de Incapacitatea administratiei locale
  Miercuri, 17 August 2016 17:51
  162.247.72.***
  Si cu ambulanta este o problema. Daca Doamne fereste cei de peste Dunare au nevoie urgenta de interventia ambulantei...fereasca Dumnezeu sa astepti sa treaca ambulanta Dunarea asteptand bacul. Ejale. Cei de dincolo de Dunare sunt aproape, foarte aproape de spitalul Judetean Galati, unde se mai si vorbeste ca s-ar construi si un spital regional si sa nu ai o ruta rapida de acces peste Dunare prin care ambulanta/"salvarea" sa vina mai repede in ajutorul tau.

  E nevoie de o ruta rapida de acces peste Dunare si sper ca subtraversarea Dunarii sa se realizeze cat mai repede. Subtraversarea Dunarii nu s-ar construi numai pentru cei ce vor sa se duca la mare, sau doar pentru cei ce vor sa se duca la pescuit in baltile de pe celalalt mal (asa cum afirma unii habauci). Dincolo de dunare este judetul Tulcea, este Delta, litoralul,etc...dar unii vad doar baltile, sau scaietii de pe malul apei. Transportatorii, investitorii au nevoie la Galati de o ruta rapida de acces peste Dunare. Suntem in secolul 21 si suntem/stam mai rau decat in Africa, inca traversam fluviul cu barca/bacul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de @celor din Zaclau cu tupeu
  Miercuri, 10 August 2016 22:29
  5.13.255.***
  Si mai vin acele persoane din Zaclau cu tupeu si nesimtire maxima care-ti intra in fata pe caldura asta .Daca le spui ceva de genul..''stai la rand '' nu le convine si sar la bataie !! Rand ...caldura si nesimtire ! Am ajuns de rasul curcilor !!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Marius Ionascu
  Vineri, 05 August 2016 11:28
  213.218.53.***
  dar ia sa fi fost pod peste Dunare intre Galati - Braila !!!

  treceai frumos la orice ora din zi si din noapte cu PRETURI mai mici decat bacul si fara sa astepti jumatate de ora sau o ora !!!!
  treceai cand ai chef si REPEDE !

  unde este podul domnilor politicieni galateni si braileni ????


  credeti ca pe noi ne intereseaza daca TU ALA POLITICIANU CARE NU AU FACUT NIMIC esti de la PSD, PNL, brailean sau galatean ????

  huoooo lenesilor !
  33
  17
  Raportează
 • postat de D.
  Vineri, 05 August 2016 11:03
  109.201.133.***
  Cum sa nu se impotriveasca astia ce detin afacerea cu bacul la orice constructie a unei traversari moderne a Dunarii la Galati? Astia sunt cei ce prin postacii lor s-au impotrivit construirii unei traversari moderne, rapide a Dunarii.

  Nu vom avea parte de nimic mai bun decat vechea barca cu vasle "bacul" pentru a traversa Dunarea...Nu degeaba se scria in Vata Libera ca astia cu afacerea cu bacul faceau un profit de milioane de euro chiar si pe timp de criza. Intelegeti acum de ce se impotrivesc astia constructiei subtraversarii Dunarii de la Galati?

  Iata ce construiesc altii, iar noi ramanem la stadiul invechit de a traversa fluviul cu "bacul". Sa le fie rusine astora cu bacul dar sunt convins ca nu au obraz, nici ei si nici patronii bacului.

  Hai sa fim seriosi ca de cum au auzit astia ca se vrea constructia unei subtraversari a Dunarii la Galati cei ce detin aceasta afacere cu bacul au inceput sa bage strambe. Nu vom avea nicio sosea rapida de traversare a Dunarii fiindca astia vor sa depindem in continuare de ei si de bacul lor invechit. Sa stai sa astepti ca in secolul 21 sa traversezi fluviul cu bacul e de rasul curcilor.
  2
  18
  Raportează
 • postat de Bacul stindardul regresului galatean
  Vineri, 05 August 2016 10:19
  109.163.234.***
  Ce vrajeala pe capul astora cu "bacul". In luna august bacurile circula si noaptea cu tarif de zi. Bacurile circuland din jumatate in jumatate de ora.


  Pai va inchipuiti ce profit au facut astia pana acum si inca vor mai face...fiindca ei pun "strambe" si instiga sa nu se realizeze nicio traversare moderna a Dunarii la Galati. Daca s-ar realiza o traversare moderna a Dunarii, subtraversarea Dunarii i-ar scoate de pe "farasul" profitului colosal.

  De aceea nici nu vor astia cu trecerea bac sa sustina constructia unei subtraversari moderne a Dunarii...astia cu afacerea cu bacul nu vor ca galatenii sa poata traversa Dunarea rapid si facil printr-o sosea rapida.
  2
  19
  Raportează
 • postat de Nobel
  Vineri, 05 August 2016 08:49
  82.208.137.***
  Asa, trageti tare, ca vine tunelul lui Stanica si va dispare obiectul muncii... :)))
  3
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.