„Inginerie Mecanică”, model de studii inginereşti

„Inginerie Mecanică”, model de studii inginereşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul de studii „Inginerie Mecanică” de la Universitatea „Dunărea de Jos” a fost ales drept model de referinţă pentru tipul de programe inginereşti din universităţile româneşti.

Decizia aparţine Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi vine ca urmare a unei perioade de monitorizare în cadrul proiectului naţional „Adaptarea activă a educaţiei universitare la cerinţele pieţei muncii”

În acest proiect au mai fost cuprinse alte patru programe similare din domeniul ingineriei mecanice, de la Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea „Transilvania” Braşov, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi şi Universitatea Politehnică Timişoara.

Experţii au decis în urma monitorizării că oferta de studiu de la Galaţi este de calitate, existând o stransă legătură între conţinutul programelor analitice ale disciplinelor şi nevoile pieţei muncii în zona de Sud-Est a României şi nu numai.

Proiectul a abordat problematica intersecţiei a trei direcţii importante: piaţa muncii, lumea universitară şi calitatea programelor de studii universitare (competenţe dobândite de absolvenţi).

De pregătirea condiţiilor necesare monitorizarii programului de studii „Inginerie Mecanica” de la Galaţi s-a ocupat echipa formată din conf. dr. ing. Doina Boazu, şef lucrări dr. ing. Elena Felicia Beznea, conf. dr. ing. Ioan Strat şi prof. dr. ing. Ionel Chirică, coordonată de prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Mecanică.

„Programul de studii „Inginerie Mecanică” funcţionează încă din anul 1995 (până în anul 2004 s-a numit „Mecanică Aplicată”), în cadrul Facultăţii de Mecanică a Universităţii „Dunărea de Jos”.

Acest program a fost acreditat de către ARACIS în iunie 2007. Până acum au absolvit 11 promoţii de ingineri, care s-au integrat cu succes pe piaţa muncii în domeniul în care s-au pregătit”, a declarat decanul Cătălin Fetecău.

Citit 2104 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.