Ce mânca femeia care a descoperit ELIXIRUL TINEREȚII

Ce mânca femeia care a descoperit ELIXIRUL TINEREȚII
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

* Ana Aslan a trăit aproape 92 de ani. Conform ei, o zi a unei persoane, din punct de vedere al alimentaţiei, trebuie să arate aşa: mic dejun, gustare, prânz (la cel târziu 13,30), gustare, cină (la 18,00 - 19,00).

Ana Aslan (1897-1988) s-a născut la Brăila şi a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Bucureşti. Din 1952, a devenit director al Institutului de Geriatrie, numărându-se printre pionierii gerontologiei medicale mondiale. Ana Aslan a fost cea care a descoperit beneficiile terapeutice ale procainei, prin tratament de lungă durată, în doze mici. Procaina devine ingredientul principal al medicamentului Gerovital H3, produs original românesc şi primul medicament creat anume pentru întârzierea procesului de îmbătrânire, relatează doctorulzilei.ro.

Cercetătoarea era învăţată să mănânce corect, la ore fixe, sănătos. Medic fiind, Ana Aslan a adus această bună cuviinţă a hrănirii şi în dieta pacienţilor săi. Totul trebuie să fie cât mai natural, trebuie evitate alimentele din conservă. Alimentaţia trebuie să aducă în mod natural ceea ce are nevoie organismul. Fără substanţe inutile. Multe legume, multe fructe şi, bineînţeles, multă mişcare.

Conform Anei Aslan, o zi a unui pacient, din punct de vedere al alimentaţiei trebuie să arate aşa: mic dejun, gustare, prânz, gustare, cină. La capitolul carne, avea un fel de clasificare: carnea de vacă, peştele, pasărea, miel/oaie, porc. Însă, porcul nu prea îl recomanda. Apoi, recomanda ficatul, limba, în general carne de la animalele care se hrănesc, la rândul lor, curat. Şi toate rasol. Câteodată, merg făcute şi la cuptor. Pe vremea aceea, se făcea mâncare cu legume şi cu puţină carne. Din contră, noi mâncăm acum carne cu puţină garnitură.

Legumele erau recomandate în stare naturală sau sufleuri (preparat culinar asemănător cu o budincă, foarte pufos, făcut din legume, brânză sau fructe cu albuş bătut spumă). Apoi lactatele, ouăle. Fără prăjeli, fără grăsimi.

Citit 8226 ori Ultima modificare Marți, 13 Septembrie 2016 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.