SEMNAL DE ALARMĂ pentru MANAGERI. Munca la birou ucide productivitatea. Majoritatea angajaţilor sunt mai eficienţi când lucrează la domiciliu
Foto: Sursa foto: Internet

SEMNAL DE ALARMĂ pentru MANAGERI. Munca la birou ucide productivitatea. Majoritatea angajaţilor sunt mai eficienţi când lucrează la domiciliu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un nou sondaj realizat pe 2.600 de persoane a constatat că 76 la sută dintre angajaţi pot lucra mai bine în afara biroului. Cei mai mulţi dintre intervievaţi au povestit că la birou le este distrasă atenţia, iar întreruperile colegilor ucid productivitatea.

Distragerea atenţiei şi întreruperile dese nu sunt singurele motive pentru care angajaţii preferă să lucreze la domiciliu, în cafenele sau biblioteci. De asemenea, cei intervievaţi au povestit că pierderea timpului, nervii din trafic şi oboseala duc la lipsa productivităţii. Se pare că drumul spre serviciu determină creşterea tensiunii arteriale, anxietate şi stres. Mulţi angajaţi sunt deja obosiţi psihic atunci când ajung la locul de muncă. În plus, cele mai multe persoane cred că regulile de la birou sunt un alt duşman al productivităţii, acestea provocând stres şi anxietate.

Conform cercetătorilor, sondajul ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru manageri, cu privire la mediul de lucru din birourile cu mulţi angajaţi, care este considerat depăşit. 30 la sută din respondenţi au declarat că ar fi dispuşi să renunţe la 10 şi chiar 20 la sută din salariu, dacă ar fi lăsaţi să lucreze de acasă. Acest mod de lucru a fost deja testat în afară, managerii păstrând în companii câţiva angajaţi care să se ocupe de coordonare, iar ceilalţi au beneficiat de libertatea alegerii mediului de lucru, decizie care a crescut productivitatea. Mulţi dintre managerii din afară au adus idei inovative pentru a creşte productivitatea angajaţilor.

Alimentaţie sănătoasă la locul de muncă

Sănătatea este o preocupare tot mai mare a angajaţilor care prestează muncă de birou. Lipsa de flexibilitate înseamnă un stil alimentar neechilibrat, iar 80 la sută dintre angajaţi cred că ar fi mai sănătoşi dacă nu ar lucra într-un birou, în condiţiile în care consumul de alimente sănătoase creşte puterea creierului şi productivitatea. Mulţi manageri au înţeles deja acest lucru, alocând fonduri pentru micile gustări ale angajaţilor, cărora li se oferă fructe şi alune.

Citit 1241 ori Ultima modificare Duminică, 11 Septembrie 2016 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.