Realitate, nu provincialism | ”Mitingul de Bucureşti”, cel mai eficient PROTEST

Realitate, nu provincialism | ”Mitingul de Bucureşti”, cel mai eficient PROTEST
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Există o vorbă bineştiută a gălăţenilor, cum că "cel mai bun doctor este trenul de Bucureşti", care descrie o situaţie, din păcate, încă foarte reală. Ei bine, s-a născut şi echivalentul ei pentru cazuri care nu implică şi lumea medicală: "mitingul de Bucureşti".

Recent, membrii de sindicat din Galaţi ai unei importante companii de stat au fost puşi să răspundă unui sondaj prin care să decidă ce modalitate de protest ar alege. Variantele de răspuns erau multiple: pichetarea Prefecturii sau a sediului companiei din Galaţi, grevă japoneză, marş de protest, întreruperea lucrului, miting la Bucureşti etc. Ei bine, marea majoritate a celor care au răspuns la sondaj au ales mitingul de la Bucureşti. În opinia lor, un miting în capitala ţării, cu participarea sindicaliştilor din toate judeţele, ar fi cel mai eficient mod de rezolvare a revendicărilor. Şi nu greşesc deloc, iar răspunsul sindicaliştilor arată încă o dată, dacă mai era necesar, că, în ceea ce priveşte deciziile importante la aproape toate nivelurile, lumina vine de la centru, chiar dacă ne batem în piept cu cărămida descentralizării.

Avem la îndemână un exemplu foarte recent: protestele anti-RCA ale transportatorilor. Degeaba au făcut şoferii marşuri de avertisment, cu 10 km pe oră, pe centurile marilor oraşe. Până nu s-a blocat centrul Bucureştiului cu sute de vehicule, Guvernul nu s-a învrednicit să accepte dialogul cu protestatarii.

Citit 1864 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2016 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.