COMPORTAMENTUL părinţilor influenţează viitorul celor mici
Foto: Sursa foto: Internet

COMPORTAMENTUL părinţilor influenţează viitorul celor mici
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Nu există o reţetă care să asigure succesul unei persoane la maturitate, însă cercetătorii au găsit o serie de factori care pot prezice şansele viitorului adult. De la factorii biologici la modul în care sunt hrăniţi, tot ce se întâmplă în copilărie influenţează comportamentul adultului.

Traumele şi conflictele nerezolvate din copilărie ne influenţează viitorul

Specialiştii susţin că succesul adultului este influenţat de relaţiile de ataşament şi evenimentele de viaţă pe care le-a avut în copilărie. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au studiat mai mult de 700 de copii din SUA, descoperind o corelaţie importantă între abilităţile sociale din copilărie şi succesul lor ca adulţi două decenii mai târziu. Studiul a arătat că minorii care au competenţe sociale dezvoltate au mult mai multe şanse de a absolvi o şcoală de prestigiu şi găsirea unui loc de muncă mult mai uşor, scrie independent.co.uk. 

Dacă mama lucrează în perioada sarcinii

O cercetare realizată la Harvard Business School a scos la iveală faptul că există beneficii semnificative pentru copiii ai căror mame lucrează în perioada sarcinii. Studiul a constatat că în special copiii de sex feminin au mai multe şanse de a ocupa o funcţie de conducere şi de a câştiga cu 23 la sută mai mulţi bani. Băieţii ai căror mame lucrează în perioada sarcinii au tendinţa de a se implica mai mult în treburile casnice şi în îngrijirea copiilor. Studiul a constatat că ei îşi petrec cu şapte ore şi jumătate mai mult pe săptămână, dedicându-se acestor activităţi.

Copiii lăsaţi să se uite la scene violente vor deveni adulţi agresivi

Conform unui alt studiu, care a durat 15 ani, copiii tind să adopte comportamentele violente pe care le văd în copilărie. Fie că se uită la televizor sau vede astfel de scene în viaţa reală, copilul va fi marcat de violenţă în mod negativ.

De ce apar tulburările de alimentaţie

Mai multe studii au arătat că există o corelaţie între experienţele traumatice din copilărie şi tulburările de alimentaţie. O cercetare din 2007 a arătat că abuzul sexual în copilărie creşte riscul de obezitate cu 27 la sută la femei. În cazul bărbaţilor, un studiu din 2009 a scos la iveală că cei care se confruntă cu abuzuri sexuale în copilărie au cu 66 la sută mai multe şanse de a fi obezi, comparativ cu bărbaţii care nu au prezentat abuz sexual.

Citit 1434 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Octombrie 2016 23:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.