AMENZI de peste 90.000 de lei, date în câteva zile în TRAFICUL GĂLĂŢEAN. Care sunt cele mai „păguboase” motive

AMENZI de peste 90.000 de lei, date în câteva zile în TRAFICUL GĂLĂŢEAN. Care sunt cele mai „păguboase” motive
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Sancţiunile au fost aplicate de poliţiştii rutieri în decurs de numai o săptămână * 20 de abateri de la normele rutiere s-au soldat cu accidente, în urma cărora cinci persoane au fost rănite grav


Traficul rutier din Galaţi pare să fie o „pepinieră” nemuritoare pentru recolta de amenzi aplicate participanţilor prinşi pe picior greşit. Aproape 100.000 de lei au de cotizat pietonii, dar mai ales şoferii care au fost surprinşi de echipajele de poliţie încălcând diverse reguli de circulaţie. Cele mai multe, desigur, au vizat regimul de viteză, aparatele radar amplasate pe principalele artere identificând, în decurs de o săptămână, 215 conducători auto care au depăşit limitele. Aceştia au fost urmaţi de 118 persoane, şoferi şi pasageri, care nu suportă centura de siguranţă şi au avut ghinionul ca acest aspect să fie remarcat de echipajele prezente în trafic.

"În intervalul 9-15 noiembrie, au mai fost constatate opt cazuri de depăşire neregulamentară, şapte de neacordare de prioritate la pietoni, şase de neacordare de prioritate la vehicule, 15 de traversare neregulamentară, 63 de situaţii în care şoferii nu deţineau documente, 11 cazuri de folosire incorectă a luminilor de drum, şapte cazuri în care s-a circulat pe drumuri pe care accesul era interzis şi 13 cazuri în care nu s-a respectat semnificaţia indicatorului STOP", se arată în raportul Poliţiei Rutiere Galaţi.

Pentru toate aspectele semnalate, agenţii rutieri au împărţit cu dărnicie amenzi, cuantumul total al sancţiunilor administrate fiind de 92.255 de lei. Concomitent cu amenda, 64 de şoferi au rămas fără permisul de conducere, în timp ce alţi 55 au fost nevoiţi să predea certificatele de înmatriculare ale maşinilor.

Alcoolul, duşmanul drumului drept 

Alături de viteză, consumul de alcool este unul dintre factorii cu cel mai ridicat potenţial de producere a tragediilor pe şosele, însă gălăţenii ţin în continuare să nu părăsească topurile în care şoferii prind curaj cu câteva pahare de băutură. Patru şoferi au fost prinşi în perioada amintită avînd o alcoolemie destul de ridicată încât să le deschidă calea către un dosar penal. Unul dintre ei a fost atât de înverşunat, încât şi-a îngreunat situaţia refuzând să se supună prelevării de probe în vederea stabilirii alcoolemiei. "Alte dosare penale au fost întocmite pentru conducere fără permis, în număr de trei, unul pentru părăsirea locului accidentului şi unul pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat", se arată în situaţia Poliţiei Rutiere.

Abaterile fac victime

Neatenţia şi graba au avut, în 20 de cazuri, urmări mai grave decât o amendă sau un dosar penal. Au făcut victime, numărul celor care au avut de suferit pe drumurile publice din Galaţi ridicându-se, în numai şapte zile, la 23, din care cinci au fost răniţi grav. Cele mai multe accidente au avut loc în mediul urban, zece dintre acestea fiind catalogate drept uşoare, în timp ce trei au fost grave.

Citit 2991 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2015 16:09

7 comentarii

 • Luni, 23 Noiembrie 2015 08:37
  188.25.65.***
  Cate nereguli in trafic! Cand vor intelege soferii ca regulile sunt facute cu un scop, nu pentru a imparti amenzi de circulatie in stanga si in dreapta?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Jean
  Duminică, 22 Noiembrie 2015 09:44
  5.13.239.***
  Ce fluidizare trafic?
  Normal ar fi ca intersectia de la Ultimul leu / parcare Popescu sa fie sens giratoriu nu intersectie dirijata.
  Dimineata cand vin de pe Siderurgistilor trebuie sa stau ca boul 10-15 minute ca sa treaca tot poporul pe directia Tiglina - M19 si apoi stau in intersectie sa treaca cei din M19 spre Tiglina.
  O mare tampenie. S-a mai incercat acum vreo trei ani transformarea intersectiei din dirijata in sens giratoriu insa datorita proastei organizari (nu s-a anuntat din timp) dar si a soferilor de maxi-taxi (nemultumiti bre ca tb sa astepte) s-a renuntat.
  Si daca nu se poate face sens giratoriu poate se face macar un pasaj subteran pe directia Tiglina - M19 la fel cum este in Iasi la intersetia de la Biblioteca Mihai Eminescu - Rapa galbena - Fundatie - Independentei - Copou (aviz cunoscatorilor).
  1
  3
  Raportează
 • postat de kat
  Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015 13:38
  5.13.197.***
  George, ai uitat de pozele cu politisti care nu vorbesc la telefon la volan. Ar trebui sa le publici, poate se iau masuri. Legea e aceeasi pentru toti. Cine greseste, plateste. Suntem mult prea pasivi, nu numai pentru aceste cazuri.
  1
  5
  Raportează
 • postat de George
  Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015 11:48
  5.13.244.***
  Ipocrizie din partea politiei rutiere. Cand tu ca politie nu respecti nicio regula cum poti sa arati cu degetul pe altul. De ceva timp fac fotografii cu politia incalcand regulile rutiere. Si am ceva la colectie: politia neacordand prioritate pietonilor aflati in trecere, politia stationand in zona unde oprirea/stationarea este interzisa, politia stationand in zona rezervata handicapatilor (asta probabil este scuzabil), politia cu masina pe drum cu acces interzis imi lipseste insa de la colectie politisti purtand centura atunci cand se deplaseaza. Poata a vazut careva vreunul.
  3
  9
  Raportează
 • postat de Ely
  Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015 09:12
  66.249.93.***
  Dar despre cei care circulă seara cu farurile stinse....???? Că sunt din ce în ce mai multi...
  0
  13
  Raportează
 • postat de kat
  Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015 08:00
  5.13.197.***
  In Piata Energiei se intampla frecvent sa se formeze coada de masini la trecerea de pietoni. Stau baietii politisti la panda pe trotuar si presupun ca e simplu sa se ridice permise atat timp cat inevitabil mai apare un pieton pe trecere chiar dupa ce a trecut grupul...si tot asa. Pentru Politia Romana e mai important sa vaneze contraventii decat faptul ca se blocheaza un sens giratoriu important, unde ar putea interveni pentru fluidizare, mai ales dimineata cand e aglomeratie mare. Aproape ca imi vine sa le bat in geam, obrazul il bat oricum.
  1
  25
  Raportează
 • postat de fara alcool la volan
  Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015 07:33
  89.137.230.***
  Cum? Inca mai sunt soferi care se urca bauti la volan? Nu se poate!
  0
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.