TINERII ȘI ORAŞUL | Românul e inventiv. Soluţii inedite de ASFALTARE în Grădina Publică

TINERII ȘI ORAŞUL | Românul e inventiv. Soluţii inedite de ASFALTARE în Grădina Publică
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

S-au tot plâns gălăţenii şi încă se plâng din cauza gropilor neasfaltate sau asfaltate necorespunzător, dar iată că o nouă metodă de acoperire a crăpăturilor şi gropilor de pe străzi face furori la Galaţi. Pe una dintre aleile secundare ale Grădinii Publice, care - fie vorba între noi - a fost reabilitată recent, a apărut o crăpătură destul de mare în asfalt, care a fost “rezolvată” româneşte, cu un pietroi. Nu e prima dată când se întâmplă aşa, la noi gropile neastupate sau crăpăturile fiind “semnalizate” fie cu crengi sau pietroaie, fie cu ce au oamenii prin curte, pentru că autorităţile nu se grăbesc să ia măsuri.

Avertisment greu

Ineditul semn de avertizare, menit să le atragă atenţia pietonilor, şi-a îndeplinit scopul. “Nu mă mai miră nimic, ba chiar sună haios. Poate fi o soluţie practică şi economică. Atât de economică, încât îţi trebuie doar un cetăţean binevoitor, care să plaseze piatra în groapă şi problema e rezolvată! Iar pietre avem pe toate drumurile! Lăsând gluma la o parte, mi se pare o soluţie primitivă, dar care a devenit tot mai vizibilă, pentru că, probabil, băieţii de la drumuri îşi văd de drumul lor”, ne spune Lorin.

Tot haz de necaz face şi Andrei P.: “E un soi de adaptare socială la mediu, poate şi o formă de miniprotest: oamenii au ajuns să planteze şi flori în gropile de pe străzi. Ne mai trebuie mult timp până să ajungem şi noi o ţară ca afară.”

Modernizare de 5,3 milioane de lei

Vă reamintim că, din 2012 încoace, s-au cheltuit 5,3 milioane de lei pentru ca Grădină Publică să fie reabilitată, operaţiune care a durat nu mai puţin de un an şi şase luni. Toate lucrurile au fost puse atunci la punct: spaţiile verzi, locurile de joacă şi de relaxare, dar şi aleile au primit o nouă înfăţişare. La trei ani de la darea în folosinţă, timpul şi oamenii şi-au pus amprenta asupra locului, aşa că gălăţenii au cam început să se întrebe dacă sumele au fost bine cheltuite, iar investiţia a meritat.

Citit 2430 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2016 20:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.