”Mâini curate în spitale” | Campanie de promovare a igienei în spitale

”Mâini curate în spitale” | Campanie de promovare a igienei în spitale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Sănătăţii a lansat, vineri, campania "Mâini curate în spitale", având ca scop informarea şi conştientizarea personalului medical, a pacienţilor şi a publicului despre cât de importantă este dezinfecţia mâinilor în prevenirea infecţiilor nosocomiale.

"Mesajul-cheie al proiectului este “Dezinfectează-ţi mâinile, salvezi o viaţă!” şi vine să întărească ideea că, aplicată în spitale la momentul potrivit, igiena mâinilor poate salva viaţa unor pacienţi. Este pentru prima dată când Ministerul Sănătăţii derulează o campanie de informare publică pe această temă, în contextul în care studiile arată că majoritatea infecţiilor din spitale sunt cauzate de mâinile murdare", a transmis MS.

Proiect realizat doar de către voluntari

Campania de comunicare cuprinde două spoturi TV care vor fi difuzate la posturile de televiziune şi în online, flyere care vor fi împărţite în spitale şi lansarea paginii web mainicurateinspitale.ro. Pagina amintită cuprinde articole despre tehnica spălării corecte a mâinilor şi materiale informative despre infecţiile nosocomiale sau rezistenţa la antibiotice. Un alt scop al campaniei este de a-i determina pe managerii de spitale să investească în achiziţionarea de dispensere cu soluţie dezinfectantă.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul exclusiv al voluntarilor, printre aceştia fiind actriţa Oana Pellea şi artistul vizual Marian Ouatu. "Importanţa igienizării mâinilor în spitale este subliniată şi într-un raport al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), publicat în 2013. Raportul arată că, la nivelul acelui an, în spitalele din România prevalenţa infecţiilor nosocomiale era cea mai mare în secţiile de terapie intensivă", a explicat MS.

Citit 2413 ori Ultima modificare Vineri, 02 Decembrie 2016 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.