O stradă din Galați, ASFALTATĂ după un deceniu de insistenţe

O stradă din Galați, ASFALTATĂ după un deceniu de insistenţe

Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
6 comentarii


În sfârşit, veşti bune pentru locuitorii de pe strada Maramureşului, care face legătura dintre strada Gării şi strada Alexandru Davila. În faţa blocurilor lor s-a turnat, în sfârşit, asfalt, astfel că oamenii nu dau cu ochii de gropi şi denivelări atunci când ies din case. 

Chiar dacă la începutul anului nu se număra printre străzile care urmau să fie reabilitate în acest an, strada Maramureşului a intrat în proces de reabilitare la jumătatea lunii noiembrie. "Lucrarea a fost atribuită serviciului public Ecosal, din bani publici. S-au făcut lucrări de ridicare a canalizărilor, frezare şi plombare, astfel încât strada să arate mult mai bine decât până acum. S-a lucrat în patru zile, între 18 şi 21 noiembrie, pentru ca traficul în zonă să fie oprit cât mai puţin", ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al primăriei.

În acest an, bugetul de dezvoltare a oraşului număra doar 56,8 milioane de lei, la care s-au adăugat 147,8 milioane de lei, bani împrumutaţi pentru investiţii de la CEC Bank şi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Primăria îşi propuse, iniţial, finalizarea lucrărilor de modernizare a străzilor Mihai Bravu (un milion de lei alocaţi din bugetul local şi 5 milioane de lei din creditul contractat la BERD), Pictor Isser (500.000 de lei alocaţi de la bugetul local), Alexandru Ioan Cuza (600.000 de lei din creditul CEC Bank pentru reabilitarea conductei de apă), precum şi a străduţelor Caşin, Prunari şi Braşov (finanţate din alocarea de 989.000 de lei din bugetul local pentru modernizarea străzilor din Micro 17, etapa a II-a). Primăria a mai pus pe listă şi continuarea programului de modernizare a străzilor din Valea Oraşului, etapa a cincea: Izvor, Cernei, Fundătura Cernei, Dimitrie Cantemir, Griviţei, Măcin, Jupiter, Crişana şi Mircea cel Bătrân, pentru care sunt alocaţi în buget 1,7 milioane de lei. 

Astfel, asfaltarea străzii Maramureşului este cu atât mai bine primită de cei care locuiesc în zonă şi care, ani la rând, au făcut sesizări cu privire la starea din ce în ce mai proastă a betonului. "De vreo 10 ani ne tot promit autorităţile că vor avea grijă şi de acest petic de stradă, iar noi am rămas cu promisiunile. Nu s-a făcut nimic şi, sincer, noi nici nu mai sperăm", ne spunea un cetăţean la ultima noastră vizită în cartier.

Citit 10900 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2016 20:31

6 comentarii

 • postat de Gabi Miercuri, 07 Decembrie 2016 09:42 109.166.131.*** Link la comentariu
  0
  0

  Bravo! s-o tineti tot asa! Pe cand si pe Bravilor? Strada perpendiculara pe Domneasca.

  Raportează
 • postat de Locuitor zona gara CFR Marți, 06 Decembrie 2016 18:48 86.127.75.*** Link la comentariu
  0
  4

  Acum sa vedem cat va tine acest asfalt... e adevarat ce spune @sor, asfaltul pare de o granulatie foarte mare, ori nu a fost netezit suficient, la suprafata arata mult prea "rugos", cu pietricele foarte mari cu spatii mari intre ele! Ce-i drept, am mai vazut astfel de asfalt si pe str Bucovinei si in timp s-a "netezit" si acum arata ok.
  Si da, acele movile de pietris si de beton spart sunt de la lucrarile de la inca neterminata gara CFR... Eterne lucrari! Stopate in 1990 au fost reluate in...2004 si de-atunci se lucreaza cu taraita. E chiar penibil, sunt totusi 12 ani! Dar atatia bani da guvernul pe orasul Galati. Total rusinos, pentru toate guvernele care s-au perindat. Pentru "Cumintenia pamantului" au fost bani, pentru a termina gara Galati nu sunt bani de 12 ani! Se aloca fonduri cu taraita si lucreaza o irma de apartament din... Buzau , in ritmul melcului schip. Preconizez ca va mai dura 5 ano pana termina toate peroanele si liniile si pana scapam de mizeria si peisajul dezolant de vis-a-vis de blocurile ANL!
  Da, este laudabil ca s-a asfalat aceasta strada asa cum s -a asfaltat, precum si parcarea de sub viaduct, care era o rusine, nici la tara nu erau noroaie cum se faceau in acea parcare dupa ploi! Insa probleme mai sunt in cartier si anume:
  -GARAJELE marlanesti de dupa viaduct, alea care s-au dat si la televiziunile nationale si ne-a ras toata tara! Garajele cu etaj! Garajele ca garaje, dar in spatele lor este cea mai pura marlanie taraneasca- vad ca recent unii tarani pripasiti la oras in blocurile CFR si-au imprejmuit pe acolo niste terenuri cu un fel de paturi mizerabile...total gretos!
  -deasemenea in fata garajului e o zona mizerabila cu noroaie, gunoaie, caini, balti, etc.
  -zona din fata Garii unde este amplasata locomotiva de epoca...acel s patiu verde arata infect, plin de resturi de fundatii de beton si pietroaie si g unoaie. O fi fost asa de greu de curatat acolo spatiul si de plantat niste flori/ceva? Aceeasi mizerie e ste si mai sus pe strada Garii unde s-au demolat niste chioscuri/bodegi dar in loc au ramas gropi, mizerie, resturi de fundatie, etc...demolare a la Marius Stan!
  -problema cainilor vagabonzi din zona acestor garaje odioase
  -problema cu boschetarul "Tarzan" care locuieste pe deal si se depalseaza catre pubelele de gunoi insotit de vreo 5-10 caini foarte a gresivi cand sunt cu el.
  -problema bodegii infecte vis-a-vis de blocul CD3, unde isi fac veacul betivanii cartierului iar din cand in cand mai si urineaza pe zidurile din spatele bodegii
  -problema fabricii de ulei PRUTUL care polueaza in fie care sera/noapte cu un fum gros si care miroase oribil si cu care cei de la garda de mediu in s peta comisarul (...) nu vor sa ia masuri, desi sediul garzii e pe deal la 2 pasi de fabrica!
  -si nu in ultimul rand ghetourile de camine de langa liniile CFR, care ma mir ca nu s unt inchise la cum miroase a sobolani si fecale in ele. si mai sunt populate si cu niste indivizi de joasa speta-nu generalizez.

  Raportează
 • postat de Vlad Tepes te rog reincarneazate! Marți, 06 Decembrie 2016 08:46 5.13.146.*** Link la comentariu
  0
  3

  Sa pavat coborârea catre Auchan acum cateva saptamani (fac referire la trotuar) si din cauza traficului intens asfaltul de cativa milimetri a sărit.
  Ce se intampla?
  "Sa schimbat doar lupul stăpân la oi?"
  Daca vreti va trimit eu poze!

  Raportează
 • postat de dana Luni, 05 Decembrie 2016 20:14 185.53.252.*** Link la comentariu
  1
  8

  Vara strazile se fac !!!Sau vin alegerile ....???

  Raportează
 • postat de Pietonul Luni, 05 Decembrie 2016 17:35 5.13.225.*** Link la comentariu
  1
  7

  Daca ati vazut doar strada Maramures ca nu are asfalt inseamna ca nu va cunoasteti suficient de bine orasul. Ia mai cautati prin Siderurgistilor si Siderurgistilor Vest.Vedeti daca acolo sunt toate strazile si trotuarele asfaltate. Si sunt cartiere cu vechime mult mai mare decat zona garii.

  Raportează
 • postat de sor Luni, 05 Decembrie 2016 14:30 100.99.67.*** Link la comentariu
  0
  15

  acele fadrome de lucreaza la acele movile de pamant fac o mizerie de nedescris pe strada , de ce li se permite .Asfaltul este de o granulatie imensa iar la primul inghet-dezghet si posibil clorura o sa sara ca popcornul.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.