×

Avertizare

JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: [ROOT]/images/galerie/brazi-studenti-galati
×

Notificare

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

BRAZI din materiale reciclabile, confecţionaţi de studenţi, pentru o cauză nobilă
Foto: Foto Daniela Bogdan

BRAZI din materiale reciclabile, confecţionaţi de studenţi, pentru o cauză nobilă
Evaluaţi acest articol
(54 voturi)

Ţevi, robinete, hârtie, baloane, tablă, sârmă sau lanţuri. Sunt numai câteva dintre materialele folosite de studenţii şi liceenii gălăţeni la confecţionarea brazilor de Crăciun, prezenţi la cea de-a doua ediţie a "BRADengineering", care are loc zilele acestea în holul Facultăţii de Inginerie din Galaţi. Lucrările au primit deja vizita juriului, care va decide echipele premiate mâine, la ora 14,00.

"Studenţii au dat dovadă de creativitate şi imaginaţie, aşa că misiunea noastră va fi mai dificilă ca anul trecut", ne-a declarat prof. univ. dr. Cătălin Fetecău, preşedintele juriului. În expoziţie există 19 brazi confecţionaţi integral din lanţuri, şuruburi şi cleşti, roţi de cauciuc, hârtie sau cofraje de ouă. La competiţie participă studenţi de la Inginerie, Mediu şi S.I.A., dar şi o echipă de elevi de la Liceul de Artă “Dimitrie Cuclin”, care a realizat un brad din baloane. "Am spus că vrem să fie un brad pentru copiii din noi. Iar baloanele sunt un simbol al bucuriei. Drept dovadă, cei care au fost atraşi cel mai mult de brad au fost vizitatorii tineri, care s-au şi pozat cu el", ne-a spus Cătălina Gavriliţă, elevă la "Cuclin".

Imaginaţie pe centimetru pătrat

Studenţii de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu au confecţionat un brad din mai mulţi brazi din origami, valorificând revistele şi ziarele vechi de prin casă. "Sperăm să placă şi să ajute cuiva. Am lucrat la el şapte zile. Mesajul nostru este că e bine să reciclăm", ne-a declarat lect. dr. Ioana Otilia Ghinea, coordonatoarea echipei de doctoranzi de la Mediu.

Cei de la S.I.A. au confecţionat un brad din cartoane de ouă, decorat cu ghirlande din bureţii care ţin vesela să nu se spargă. Inginerii de la TCM s-au folosit de lanţuri sudate, şuruburi, cleşti, chei şi piuliţe, alţii au transformat şpanul în ghirlande şi ţevile secţionate în crengi de brad.

"Premiile sunt consistente şi sunt acordate de Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi. Premiul I este în valoare de 400 de lei, premiul II - 300 de lei, premiul III - 200 de lei. Vor mai fi şase premii speciale de câte 100 de lei. După jurizare, brazii vor ajunge în holul Hotelului "Danube Star", unde joi, 8 decembrie, vor participa la o licitaţie în scop caritabil. Până atunci, sunteţi invitaţi să admiraţi creativitatea viitorilor ingineri, să cumpăraţi un brad şi să îl donaţi, pentru a aduce un pic de bucurie în prag de sărbători”, ne-a declarat Cătălin Fetecău.

{gallery}brazi-studenti-galati{/gallery}

Citit 3149 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2016 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.