Medicii de familie primesc în august banii pentru iunie

Medicii de familie primesc în august banii pentru iunie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu completări din fondurile lunii următoare * La Fisc, penalităţile nu ţin cont de tranşe * În ciuda crizei, în unele judeţe serviciile de medicină primară au fost decontate integral *

La fel ca şi colegii lor din alte judeţe, medicii de familie gălăţeni şi-au primit cu ţârâita contravaloarea serviciilor medicale realizate în luna iunie în baza contractelor pe care le au încheiate cu CJAS.

„Da, este adevărat că, din cauza scăderii cu 25 la sută a colectărilor la Fondul naţional unic al asigurărilor sociale de sănătate, pentru iunie, plata serviciilor medicilor de familie s-a făcut în tranşe. Cum bugetul insuficient nu ne-ar fi permis decontarea integrală a acestor servicii, pentru a acoperi şi restul de 30 la sută, am utilizat în avans o parte din fondurile destinate lunii iulie. Probabil că la fel vom proceda când vom deconta şi serviciile din această lună, completând diferenţa din banii lunii august. În orice caz, cu o întârziere de câteva zile, medicii de familie îşi primesc toţi banii”, ne-a declarat farm. Olimpia Buzia (foto), preşedintele-director al CJAS.

La rândul său, dr. Daniela Ungurianu, preşedintele Asociaţiei medicilor de familie din judeţul Galaţi, ne-a confirmat achitarea integrală,  în al 13-lea ceas, a serviciilor medicale şi a comentat situaţia creată astfel:

„Avem un contract care stipulează obligaţiile ambelor părţi. Noi, medicii de familie, ni le-am îndeplinit pe ale noastre. Bun, e criză aşa că, înţelegători, n-am protestat atunci când am avut surpriza să primim în tranşe contravaloarea muncii noastre. De ce însă în atari condiţii nu manifestă aceeaşi înţelegere şi autorităţile fiscale? Conform contractului banii trebuia să ne intre în conturi pe 20 iulie şi deşi nu s-a întâmplat aşa Fiscul ne aplică penalizări pentru dările virate şi ele cu întârziere. Numai noi să fim înţelegători?!”.

De asemenea, reprezentantul medicilor de familie gălăţeni s-a mirat de faptul că unele case judeţene de asigurări au avut la dispoziţie fondurile necesare decontării integrale a serviciilor: „Pentru anumite judeţe nu este criză?”

Sunt întrebări justificate care însă nu vor primi răspunsuri deoarece acestea ar trebui să vină de la nivel înalt. Guvernamental.

Citit 1358 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.