Dispar 26 de şcoli primare din judeţul Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea ISJ Galaţi a aprobat în Consiliul de Administraţie desfiinţarea a 26 de unităţi de învăţământ primar simultan şi mutarea elevilor respectivi la şcoala coordonatoare.

„Am discutat cu primarii din comunele de unde vor fi desfiinţate şcolile şi nu vor fi probleme. Este în interesul învăţământului ca aceste clase să nu mai funcţioneze în regim simultan.  Sunt unele cu  o singură clasă în care învaţă elevi de  I-IV, iar altele în care sunt  grupate câte două niveluri I-III şi II-IV. În asemenea condiţii nu se poate face învăţământ de calitate”, consideră şeful ISJ, Doru Resmeriţă.  

Acesta susţine că toţi elevii din şcolile respective beneficiază de transport cu microbuzul: „Acolo unde nu am avut mijloace de transport, nu am desfiinţat clasele”.

Odată cu desfiinţarea claselor respective vor fi afectate 40 de posturi de învăţători, care, susţine inspectorul general, nu vor rămâne fără loc de muncă, ci vor fi detaşaţi în interesul învăţământului.

În clădirile din care vor dispărea clasele primare vor rămâne să funcţioneze grădiniţele. Conform calculelor celor de la ISJ, pentru renovarea şi reparaţiile şcolilor care vor fi desfiinţate s-au cheltuit recent în jur de 55 de miliarde de lei vechi.  Bani care, în aceste condiţii,  poate ar fi fost folosiţi cu mai mult folos la alte instituţii de învăţământ.

Citit 1427 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.