Inspectoratul şcolar depune plângere penală în cazul Şiviţa

Inspectoratul şcolar depune plângere penală în cazul Şiviţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Inspectoratului Judeţean Galaţi susţine că, în urma raportului comisiei de audit care a verificat modul în care au fost cheltuiţi banii pentru ridicarea grupului sanitar din Şiviţa, va depune plângere penală împotriva celor două firme care au semnat situaţia de lucrări, firma executantă SC Proinveuro SRL şi dirigintele de şantier reprezentat de SC Berzunti SRL. 

Firma care a câştigat licitaţia a încasat în martie în jur de 3 miliarde de lei vechi,  în baza unei situaţii de lucrări din care reieşea că aproape finalizase construcţia. În realitate, lucrurile stăteau de fapt altfel:

„În urma controlului comisiei de audit s-a constatat că situaţia este mult mai gravă. Din suma de 3,1 miliarde care a fost alocată şi achitată s-au făcut lucrări în valoare de aproximativ 1 miliard de lei vechi. În situaţia de lucrări apare că a fost cumpărată şi montată o staţie de epurare, dar acolo există numai o groapă, iar staţia respectivă nu e nicăieri. În acelaşi timp, s-a constatat că numitul Ionel Lupaşcu a semnat situaţii de lucrări înainte de a avea autorizaţie. Vom depune plângere penală la Parchet”, a declarat inspectorul general Doru Resmeriţă. 

Oamenii legii vor decide dacă există suficiente probe pentru trimiterea în judecată a firmelor respective.

Explicaţii foto:

1 - În locul staţiei de epurare nu există decât o groapă

2 - Ieri s-a achitat lucrarea integral, dar la faţa locului se vede doar o treime din grupul sanitar

Citit 1101 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.