Elevii vor să-şi reclame profesorii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliului Naţional al Elevilor a prezentat la şedinţa de negociere a Codului Educaţiei câteva cerinţe pe care elevii şi le-ar dori să le cuprindă statutul lor - statut prin care se definesc drepturile şi obligaţiile celor care urmează cursurile învăţământului preuniversitar.

Printre drepturile pe care elevii ar fi dorit să le regăsească în noua lege se numără şi dorinţa de a-şi reprezenta colegii în Consiliul de Administraţie al şcolii, fără condiţionarea acestei reprezentări de rezultatele lor şcolare. De asemenea, elevii propun să aibă dreptul de a-şi evalua dascălii şi dreptul de a beneficia de proprietate intelectuală asupra materialelor realizate. Elevii solicită şi dreptul de „a sesiza anonim un abuz sau o neregulă în procesul educaţional“ şi dreptul de a fi ocrotiţi de orice repercusiuni negative ce s-ar putea exercita asupra celui ce sesizează.

O parte din aceste drepturi au fost preluate în proiectul dezbătut de către ministrul Andronescu şi sindicate, dar forma finală a documentului nu este încă gata.

Citit 723 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.