Disperarea unui gălăţean care nu şi-a primit salariul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am primit zilele trecute la redacţie sesizarea unui cititor care susţine că este angajat al UNICOM S.A. şi că nu şi-a primit salariul pe luna iulie şi o parte din cel pe luna iunie.

„Sincer nu mai avem ce să punem pe masă, nu avem bani de transport, nici nu se mai pune în discuţie faptul că mai avem de plătit şi alte facturi  ale casei sau datoriile la bănci. De multe ori mă uit în frigider şi în cămară şi nu mai am nimic. Doamne fereşte de vreo boală sau de un accident! Dacă s-ar fi întâmplat vreo nenorocire, nu ştiu ce aş fi făcut, poate aş muri cu zilele. Acum nimeni nu te mai împrumută, pe timpul acesta este greu, foarte greu. Îi mulţumesc lui Dumnezeu ca m-a ferit de boli şi nenorociri, dar acasă...? familia? cu datoriile ce fac?”, ne scria cititorul nostru, care şi-a exprimat dorinţa de a rămâne anonim.

Se pare, deci, că recesiunea îşi arată din nou colţii, iar de suferit are, ca de obicei, gălăţeanul de rând, care nu îşi permite să economisească pentru zilele negre.

Contactat telefonic, directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, Ionel Petrea, ne-a declarat: „S-a desfăşurat o acţiune de control în acest sens şi s-a dat o dispoziţie angajatorului să plătească salariile”.

Din păcate, deşi am încercat în repetate rânduri, timp de două zile, n-am reuşit să vorbim cu directorul general al UNICOM SA. Totuşi, surse din interiorul firmei, care au preferat să nu fie citate în mod oficial, au declarat că, de fapt, firma execută o lucrare la stat, iar statul „plăteşte mai greu”.

Imediat ce o va face, însă, oamenii îşi vor primi banii, ne-a mai spus sursa respectivă, care a mai declarat, de asemenea, că s-a întârziat cu plata salariilor doar o lună şi că nu sunt mulţi angajaţi în această situaţie. Deşi, chiar şi disperarea unui singur om tot disperare se chemă!

Citit 830 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.