PENITENCIARELE pot fi modernizate pe bani europeni! APEL de proiecte
Foto: Multe din clădirile publice gălăţene pot fi modernizate prin POR 2014-2020 | Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

PENITENCIARELE pot fi modernizate pe bani europeni! APEL de proiecte
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)


Clădirile publice şi sistemele de iluminat public din Galaţi, îndeosebi cele care înregistrează consumuri energetice mari, inclusiv penitenciarele, pot fi reabilitate, modernizate şi chiar consolidate pe bani europeni, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3, Prioritatea de Investiţii 3.1, Operaţiunea B - Clădiri Publice, au afirmat reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, într-o sesiune de informare privind două apeluri de proiecte lansate care a avut loc joi, la Galaţi.

Alocarea financiară totală, pe acest tip de proiecte, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est este de 43,15 milioane de euro, iar valoarea eligibilă a unei cereri de finanţare poate fi cuprinsă între 100.000 şi 25 de milioane de euro.

În cadrul acestui apel de proiecte, un solicitant poate depune mai multe cereri de finanţare şi nu există restricţii cu privire la numărul partenerilor din proiect – aviz autorităţilor locale! Important: clădirea căreia i se vizează creşterea eficienţei energetice trebuie să fi fost finalizată până în 1999, să nu mai fi beneficiat de finanţare publică în ultimii cinci ani, să nu fie încadrată în clasa I sau II de risc seismic, să nu fie clasată ca monument istoric sau utilizată ca lăcaş de cult. Penitenciarele, căminele aferente instituţiilor de învăţământ, clădirile cu destinaţie de locuinţe sociale sau în care sunt furnizate servicii sociale SUNT eligibile în cadrul acestor proiecte, precizează ADR Sud-Est.

Cererile de finanţare pot fi depuse până pe 28 august 2017, ora 10,00.

Cel de-al doilea apel de proiecte vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea infrastructurii de servicii sociale fără componentă rezidenţială, destinată persoanelor vârstnice. Alocarea financiară la nivelul Regiunii S-E este de 3,98 milioane euro. Valoarea eligibilă a unui proiect este cuprinsă între 50.000 şi 950.000 de euro. Proiectele se depun între 28 februarie, ora 12,00 - 29 august 2017, ora 12,00.

Citit 2223 ori Ultima modificare Duminică, 29 Ianuarie 2017 13:27

2 comentarii

 • postat de ioana
  Miercuri, 01 Februarie 2017 14:37
  78.96.59.***
  excellent comentariul lui Gheorghe, merita multiplicat si distribuit sa inteleaga toti
  1
  1
  Raportează
 • postat de Gheorghe
  Duminică, 29 Ianuarie 2017 17:58
  5.13.149.***
  Daca ajungem sa invocam drepturile omului pentru detinutii din puscarii inseamna ca ducem in derizoriu notiunea.
  Puscariile sunt ultimile institutii din tara asta care ar trebui modernizate.
  Adica dupa ce terminam de renovat scolile, spitalele, bisericile, cladirile istorice, locuintele sociale, caminele de batrani, de nebuni etc, abia dupa aia trebuie sa ne gandim la puscarii?
  De ce?
  Pentru ca toti cei care ajung in puscarii ajung acolo pentru ca vor!
  Pentru ca toti cei care sunt in puscarii sint infractori condamnati pentru infractiuni comise cu intentie. Infractiunile comise din culpa in general sunt pedepsite cu pedepse cu suspendare.
  Deci cine intra acolo intra pentru ca A VRUT sa fure, sa omoare, sa violeze, sa draq sa-i ia!
  Nu poti invoca faptul ca "a grasit saracu, isi ispaseste pedeapsa nu trebuie acu sa-l omoram".
  Nu a gresit! A facut-o cu intentie, stiind foarte bine ca daca e prins ajunge la zdup.
  Trebuia sa se gandeasca inainte sa dea in cap ca in puscarii nu sunt conditii.
  Bolnavii mor in spitale care ar fi trebuit demolate pentru ca sunt saturate de bacterii superrezistente si noi facem puscarii noi.
  Infractorii din ziua de azi au conditii de lux fata de ce ar merita.
  In primul rand muncesc doar daca vor. Nu frate, nu muncesti, nu mananci! Eu stat iti dau doar paine si apa cat sa nu mori de foame. Daca vrei mai mult munceste. In libertate nu e asa? In libertate nici painea nu e moka.
  Demnitatea umana... Unde era demnitatea umana a celui care a fost omorat, violat, talharit de ala care acum tipa din puscarie si da statul in judecata???
  Pentru infractiunile comise cu violenta gen crima, viol, talharie etc ar trebui conditii cum aveau detinutii politici din anii '50:
  Cazma, tarnacop, roaba, turtoi si un canal Dunare - Maramures!
  0
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.