Piaţa lui Bachus din Micro 17

Piaţa lui Bachus din Micro 17
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma materialului „Circul din Piaţa Ruşilor”, publicat de „Viaţa liberă” în 28 iulie, cititorii noştri au postat multe comentarii pe site-ul www.viata-libera.ro. Prezentăm aici doar câteva dintre ele.

„Suntem pensionari şi locuim în acest cartier, Micro 17, dar vă rugăm să ne credeţi că n-am văzut atâta marfă stricată (peşte) şi marfă ascunsă de către moldovence în tarabe suplimentare. Chiar îi rugăm pe domnii de la Protecţia Consumatorilor să controleze pieţele noastre pentru că poliţiştii servesc masa cu x-y la acele localuri din incinta pieţei şi nu-i interesează ce se întâmplă pin piaţă”, ne scrie Mişu.

„Într-adevăr, mare circ aici în Micro 17! Nu ştiu cum naiba de au primit autorizaţie de construcţie cele patru cârciumi, plus că în zonă mai sunt încă două baruri şi o cramă. Ce mai, Raiul beţivilor! Poliţia nu face nimic. Piaţa asta s-ar putea numi cu succes Piaţa lui Bachus. Se bea pe rupte încă de la ora 6 dimineaţa. Se pare că în vremuri de criza pentru patroni e mai uşor să vândă vin îndoit cu apă decât marfă alimentară de calitate. Despre ruşi ce să mai spun?!...”, e de părere un alt cititor, care semnează simplu Clint.

Şi Ion e de aceeaşi părere: ”acest cartier seamănă cu o comună. Aici găseşti tot felul de boschetari, care dorm noaptea şi ziua pe lângă gardul de la marketul din zonă, pe sub balcoanele blocurilor, pe spaţiul verde. Găseşti căruţe cu cai, sau cu măgari. Băutura e din belşug, marfa depozitată în tarabe metalice la temperatura zilei, se cară cu geamantane, cu sacoşe şi cu diplomatul ţigări made in MOLDOVA şi nu numai. Poliţia aici mănâncă, aici bea, de aici probabil îşi ia darul şi pleacă. Se pare că ei muncesc în favoarea contribuabilului. Chiar nu are nimeni din oraşul asta (Galaţi) putere de decizie şi de control să termine cu această mizerie din Piaţa Ruşilor?”

Marian e de acord cu comentariile de mai sus şi adăugă: „Străzile din jurul pieţei lasă de dorit!”.

De aceeaşi părere este şi Maria, un alt locuitor din Micro 17: „Poate că înainte de alegeri se va asfalta şi trotuarul din faţa bisericii Sf.Ilie, că e de pe vremea lui Ceauşescu în aceeaşi stare”.

Adam subscrie la comentariile de mai sus şi mai ridică o problemă: „Este adevărat că Galaţiul este plin de "prietenii" omului, însă zona Pieţei Ruşilor a devenit în ultimii ani o adevărată rezervaţie de câini foarte agresivi. Este un adevărat coşmar să treci noaptea prin această zonă! Încercaţi numai şi veţi fi atacat în acest perimetru de cel puţin 2-3 haite de dulăi foarte-foarte agresivi! Am fost muşcat ziua, în piaţă, de un asemenea animal şi am fost martorul altor astfel de agresiuni. Noaptea nu se poate dormi cu fereastra deschisă din cauza multiplelor "concerte" date de cei câteva zeci de câini din zonă!”

„Sunt sigur că nu sunt singurul locuitor al zonei realmente speriat şi disperat de aceste animale! Fac următorul apel la surdele şi impotentele noastre autorităţi publice locale: strângeţi aceste animale din cartier, pentru a nu se ajunge la soluţia propusă de vecinii mei - otrăvirea câinilor vagabonzi din Micro 17! Bănuiesc că măcar morţi îţi vei strânge, probabil v-ar fi mai comod…”

Avem însă şi cititori care se plâng de mizeria din piaţă, dar sunt foarte mulţumiţi de produsele vândute aici de moldoveni. Din această categorie face parte Flory: „Ce vând moldovenii, mă refer la alimente în general sunt bune şi cumpăr. Chiar sunt FOARTE BUNE comparativ cu alte porcării pe care le găseşti prin magazinele noastre. În schimb, piaţa mi se pare, ca oricare alta, JEGOASĂ. Ăsta e cuvântul pentru toate pieţele... şi ce e comic... că oamenii trebuie să vândă alimentele spălate... mai bine le lasă cu pământ că sunt mai bune decât spălate de nu ştiu câte ori numai ca să ţină”.

Ne-am dori ca măcar o parte dintre problemele semnalate de cititorii noştri să se rezolve în viitorul apropiat.

Citit 1609 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.