"Vreau să fiu kinetoterapeut pentru a-mi ajuta sora "

"Vreau să fiu kinetoterapeut pentru a-mi ajuta sora "
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O nouă săptămână, un alt copil deosebit. Am întâlnit un nou beneficiar al Fundaţiei Comunitare şi al burselor ce au ca scop prevenirea abandonului şcolar. De data aceasta, am discutat cu o tânără frumoasă, visătoare şi foarte sigură pe ea.

Rebeca Borcea are 16 ani şi este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic „Radu Negru”, la profilul electronică şi automatizări. A ajuns aici prin intermediul domnului director, care a încurajat-o necondiţionat şi, nu în ultimul rând, datorită mediei sale generale de 9,70, din şcoala gimnazială.

Rebeca provine din satul Nămoloasa şi are o familie numeroasă: sunt trei fraţi şi nouă surori (dintre care şase sunt măritate). "Ne-a fost destul de greu să trăim doar din ajutoarele sociale pe care le primeau părinţii. Dacă nu aflam de bursa asta, nu ştiu cum m-aş fi descurcat. Nu aş putea să trăiesc fără să merg la şcoală", ne mărturiseşte tânăra.

Tocmai pentru că este obişnuită cu o viaţă mai puţin uşoară, Rebeca nu s-a dat în lături de la învăţat, fiind conştientă că doar aşa ar putea reuşi. „Îmi va fi destul de greu. Dacă nu mi-aş da interesul măcar cu învăţătura, sigur nu aş reuşi. În şcoala generală uram chimia, iar acum, de când am venit la liceu, e una din materiile mele preferate. Am ajuns la etapa naţională, la Olimpiada de Chimie. Sunt foarte fericită. În curând voi participa şi la multe concursuri de matematică. Contează tare mult că avem profesori devotaţi”, ne mărturiseşte Rebeca.

Îmi povesteşte zâmbind despre sora ei, în vârstă de 18 ani, care locuieşte împreună cu ea, la căminul liceului.

„Sora mea a reuşit să meargă la liceu abia acum. A avut probleme mari de sănătate. Suntem practic două fiinţe legate una de cealaltă. Ea mă ambiţionează mereu. Şi tot din cauza ei vreau să ajung un kinetoterapeut de succes”, mai spune tânăra.

Nu poate merge foarte des acasă, pentru că situaţia financiară nu îi permite. Dar atunci când ne vorbeşte de fraţii şi de părinţii ei, îi strălucesc ochii de drag.

„Ei sunt ai mei şi îi iubesc din tot sufletul. Vreau să reuşesc în viaţă şi să îi fac mândri de mine. Poate sunt prea optimistă, dar cred că te poţi dezvolta şi în România”, a mai adăugat adolescenta.

În puţinul timp liber pe care îl are, Rebecăi îi place foarte mult să meargă la teatru.

„Dacă nu ai încredere în forţele tale şi în tine ca om, atunci cum ai putea reuşi? Cine să creadă în tine, mai mult decât crezi tu?”, spune ea.

Citit 2817 ori Ultima modificare Vineri, 17 Martie 2017 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.