Ofiţerul Caraman trebuie salvat

Ofiţerul Caraman trebuie salvat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Transplantul de măduvă, 40.000 de euro *

Cu două luni şi ceva în urmă, Nicolae Caraman (născut în Moscu-Tg. Bujor, 39 de ani), ofiţer la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, era ca noi toţi, nu bănuia ce întorsătură cumplită avea să ia viaţa sa în numai câteva zile.

Simţindu-se, cu sănătatea, puţin în neregulă, printr-un set de analize numite de dumnealui „de rutină” (teste sangvine, ecografii, examinări la tomograf, EKG, teste hepatice, medulograme), efectuate concomitent de specialişti de la laboratoare diferite, s-a constat că soarta începuse deja să-l supună la una dintre cele mai grele încercări – lupta cu leucemia. Rezultatul medulogramelor, fără dubii: măduva sa, afectată în proporţie de 90-95 la sută.

Groaznic! Într-o asemenea împrejurare nu te mai poţi gândi decât la Dumnezeu, cum s-a gândit şi domnul Caraman, la familia ta şi după aceea şi la tine.

„Norocul nostru, cred soţii Daniela şi Nicu Caraman, este rezultatul imunofenotiparelor. Acesta evidenţiază scorul de 6,5 puncte limfoblaşti, este vorba de celulele mai tinere, care cedează mai uşor la tratamentul cu citostatice, şi două puncte pentru cele mielomatoase, respectiv, proliferativele, care cedează mai greu la tratament. Boala este agresivă, cu o evoluţie accelerată…”

Pus de către medici de la Centrul de Hematologie şi Transplant Medular -    Institutul Clinic Fundeni, diagnosticul, în clar, este următorul: „Leucemie acută limfoidă B cu coexpresie de markeri mieloizi – grupa de risc foarte înalt”.

Ca să se poată apăra, să se vindece, Nicolae Caraman are nevoie de 40.000 de euro, pentru transplant de măduvă. Sumă, pentru el şi Daniela, colosală. Fără aceşti bani, şansele ofiţerului de a se salva sunt reduse. Există, s-au interesat cei din familia sa, în Ungaria, o bancă specializată în măduvă, dispusă să se ocupe de domnul Caraman, dar fără bani nimeni nu stă de vorbă cu tine.

Apelul de faţă se află sub semnul urgenţei şi dintr-un alt motiv – acest gen de transplanturi nu se face, mi s-a spus, decât până aproape de debutul sezonului rece. Or, până atunci nu mai este mult…

Nicolae Caraman – subordonat al marelui criminalist gălăţean Ştefan Căpătan – nu are averi, bani, bijuterii, vilă. Trăieşte din leafa primită de la I.P.J. Galaţi. Soţia sa, fără nicio sursă proprie de venituri. Nu are loc de muncă. Au doi copii, amândoi minori. Locuiesc cu toţii în Galaţi, la bloc.

Auzind ce nenorocire s-a putut abate, din senin, asupra lui Nicu Caraman, colegii săi, ca să-i vină în ajutor, s-au prezentat în masă la Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Galaţi, donând sânge. Mai mult decât atât, unii s-au prezentat cu soţiile, în speranţa că vor contribui la însănătoşirea ofiţerului.

Nicolae Caraman trebuie ajutat, acum cât nu e prea târziu. Au nevoie de el, în primul rând, copiii săi, dar şi noi ceilalţi, chiar dacă nu-l cunoaştem direct: este ofiţer din aceia pe activitatea cărora se sprijină forţa inspectoratelor de poliţie. De altfel nu oricine este acceptat în echipa de profesionişti a comisarului Ştefan Căpătan. Şi cu asta am spus totul despre Nicolae Caraman.

Vreţi să-l ajutaţi? Familia sa vă mulţumeşte de pe acum. Donaţiile pot fi făcute în trei conturi – titulară Daniela Caraman - deschise la B.R.D. Groupe Societe Generale, din Galaţi:

-    în euro - RO72BRDE180SV47750761800:

-    în dolari – RO76BRDE180SV47750681800;

-    în lei - RO85BRDE180SV47750501800.

Citit 2387 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.