Fundaţia Comunitară Galaţi | Cele mai importante proiecte ale anului 2016

Fundaţia Comunitară Galaţi | Cele mai importante proiecte ale anului 2016
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fundaţia Comunitară este un ONG gălăţean, care din anul 2015 desfăşoară tot mai multe proiecte ce au ca scop dezvoltarea societăţii şi susţinerea tinerilor.

Fondul de Burse este în primul an de desfăşurare şi oferă în anul şcolar 2016-2017, 12 burse în valoare de 2.000 lei pe an. Astfel, fundaţia oferă trei burse de excelenţă pentru tinerii cu rezultate foarte bune la învăţătură şi nouă burse de sprijin pentru copiii care provin din familii în dificultate pentru prevenirea abandonului şcolar. Pe lângă sprijinul financiar, bursierii beneficiază de şedinţe de consiliere psihologică, sesiuni de coaching şi mentorat. Tinerii avea parte de susţinere până la terminarea liceului.

Semimaraton Galaţi este cea mai puternică platformă de strângere de fonduri prin alergare şi cel mai important eveniment desfăşurat. Grupurile de iniţiativă şi organizaţiile non-guvernamentale propun proiecte care pot îmbunătăţi comunitatea, le înscriu în competiţie, apoi gălăţenii îşi aleg câte un proiect pe care vor să îl susţină şi se înscriu ca alergători sau ambasadori ai cauzei respective.

Evenimentul a adus împreună, pe 11 septembrie 2016, peste 500 de alergători, peste 900 persoane prezente, peste 30.000 lei fonduri strânse pentru susţinerea financiară a 16 proiecte înscrise, 150 de voluntari, şase sponsori ai evenimentului, peste 60 de premii, 21 de copii participanţi la cursa dedicată special celor mici, dar şi 10 de animale de companie participante la cursa Pet Run.

"Avem aşteptări foarte mari şi de la evenimentul de anul acesta. Sperăm să reuşim să ajutăm pe cât posibil fiecare cauză. Aşteptăm toţi gălăţenii cu inima deschisă", ne spune Amalia Ene, manager de programe.

A doua ediţie a evenimentului „8 ore peste program pentru o cauză bună”, organizat de Fundaţia Comunitară Galaţi, a fost noaptea în care peste 30 de voluntari specialişti în diverse domenii s-au adunat într-un loc pentru a susţine proiecte din comunitate. Anul acesta au fost şapte proiecte înscrise, venite din partea mai multor fundaţii gălăţene. Ediţia de anul acesta s-a bucurat de atenţia unor sponsori.

În 2016, Cercul de Donatori a susţinut trei proiecte: „Generaţii, centrul comunităţii - Galaţi”, „Generaţii, centrul comunităţii - Nicoreşti” şi Funk You Galaţi. Fondurile strânse au fost în valoare de 10.000 de lei. E bine de ştiut că orice gălăţean poate iniţia şi organiza un „Cerc” împreună cu prietenii săi. Puteţi contacta asociaţia oricând pentru a organiza împreună următorul „Cerc”.

Noutatea anului acesta este programul "Ştiinţescu"

Cele mai mari aşteptări ale fundaţiei sunt din partea SemiMaratonului, care ar putea fi evenimentul anului din multe puncte de vedere. Înscrierile au început, iar doritorii sunt aşteptaţi să alerge pentru cele 13 cauze înscrise.

Noutatea anului acesta este programul "Ştiinţescu", un program de finanţare pentru proiecte educaţionale care încurajează pasiunea pentru ştiinţe şi tehnologie a copiilor şi tinerilor în oraşul nostru de către Fundaţia Comunitară Galaţi, alături de Romanian-American Foundation şi partenerii locali.

Fundaţia aşteaptă proiecte creative, inovative şi care să facă pasiunea aplicanţilor “contagioasă” pentru educaţia STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică). Proiectele pot ajuta elevii să descopere miracolele naturii, să arunce o privire în viitor, să înţeleagă ce au însemnat descoperirile ştiinţifice pentru omenire şi ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să înveţe cu pasiune ştiinţele exacte, dezvoltându-şi abilităţile necesare generaţiei de inovatori ai secolului XXI.

Fondul "Ştiinţescu" este susţinut de Romanian-American Foundation şi în oraşele Bucureşti, Cluj, Iaşi, Braşov, Bacău, Făgăraş, Prahova, Oradea, Sibiu şi Mureş prin competiţii similare de proiecte, gestionate de fundaţiile comunitare locale.

De asemenea, anul acesta, până în luna august, Fundaţia Comunitară aşteaptă o nouă serie de bursieri. Este vorba de cel puţin 12 copii ce au nevoie de susţinere financiară pentru a-şi putea continua studiile şi pentru a-şi urma visurile.

Tot în acest an se va desfăşura din nou evenimentul „Îmi donez ziua de naştere”, proiectul „Generaţii” şi „YouthBank” şi „Cercul de donatori”.

"Vrem să contribuim la dezvoltarea oraşului"

Asociaţiile şi fundaţiile cu scop umanitar au devenit tot mai răspândite şi mai cunoscute. Din păcate, problemele de sănătate sau financiare afectează tot mai multe familii, care, puse în faţa situaţiilor dificile, apelează de cele mai multe ori la sprijinul unor astfel de organizaţii.

Majoritatea părinţilor găsesc în spatele fundaţiilor un ajutor real şi reuşesc de cele mai multe ori să depăşească momente dificile.

Din fericire, şi în Galaţi oamenii sufletişti nu au ezitat să îşi unească bunătatea şi puterile şi au înfiinţat diferite organizaţii, pentru a le veni în ajutor celor care nu au o viaţă tocmai uşoară.

Pentru a vă oferi mai multe informaţii despre astfel de ONG-uri şi pentru a înţelege cu ce se ocupă am ales două exemple.

”Fundaţia Comunitară Galaţi a fost gândită şi îmi doresc să fie şi în realitate, ca un liant al comunităţii în care îşi propune să acţioneze. Prin acţiunile pe care le-am întreprins, ca echipă, fundaţia însemnând deci acţiune, ne-am constituit într-o punte de dialog şi de conexare a nevoilor cu surse de venit care ar putea împlini acele nevoi sau cu alte tipuri de resurse care să poată aduce un plus în comunitate," Delia-Andreea Gavriliu, Preşedinte, Fundaţia Comunitară Galaţi

Fundaţiile comunitare în lume şi în România

Prima fundaţie comunitară a fost înfiinţată în urmă cu 100 de ani, în anul 1914, în Cleveland, Statele Unite ale Americii. În prezent, sunt peste 2.000 de fundaţii comunitare în oraşe de peste tot în lume.

În România, fundaţiile comunitare au apărut în 2008, prin lansarea Fundaţiei Comunitare Cluj şi a Fundaţiei Comunitare Odorheiu Secuiesc. În România, există 16 fundaţii comunitare legal înfiinţate. Din 2012, s-a înfiinţat Federaţia Fundaţiile Comunitare din România.

Din 2015, în Galaţi

Fundaţia Comunitară a fost înfiinţată în Galaţi în anul 2015 şi susţine transformarea comunităţii, implicând resursele şi potenţialul oamenilor, propunând iniţiative locale ce au ca scop dezvoltarea oraşului în care trăim.

Fundaţia oferă sprijin financiar şi tehnic pentru proiectele organizaţiilor nonguvernamentale din Galaţi.

Devino un voluntar de succes

Cei care îşi doresc să întindă o mână de ajutor comunităţii în care trăiesc, pot deveni oricând voluntari ai Fundaţiei Comunitare. Dorinţa de a-i ajuta pe cei mai puţini norocoşi sau de a contribui la dezvoltarea oraşului, nu ţine cont de vârstă. Tot ce trebuie să faceţi este să vă înscrieţi pe site-ul fundaţiei http://fundatiacomunitaragalati.ro/ sau să apelaţi la numărul de telefon 0740.208.269 (Amalia Ene).

       

Citit 2313 ori Ultima modificare Vineri, 14 Aprilie 2017 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.