Distracţie pentru 1000 de oameni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Căzi din Munţii Apuseni, dansuri la discotecă!, bere pentru tot poporul, cârnăciori ce nu vor ţine seama de criza economică şi chiar…hoţi de buzunare *

Sâmbătă, 15 august a.c., de Sf. Maria, eveniment mare la Găneşti - bâlciul anual! Ai treabă sau nu, ai bani în buzunar sau nu, dacă eşti de pe Valea Horincei te îmbraci frumos şi pleci la bâlci.

Primăria comunei Cavadineşti este intrată „în priză”: curăţirea locului consacrat acestei sărbători populare, văruit, atragerea negustorimii din mai multe judeţe ale ţării, cu mărfuri şi produse felurite.

Târg puternic. Zi a tarabelor pe care poţi găsi şi ochi de om. Balurile tradiţionale, lipsă de la „apel”. În locul lor, conform dorinţei tinerilor, discotecă. Altfel de dansuri, altfel de idile. Că aşa va fi, se va putea constata în noaptea de vineri spre sâmbătă, la căminul cultural din localitate.

O paranteză: acesta a fost înnoit cu bani oferiţi de un tânăr din Găneşti care munceşte în Italia, el a suportat costul cortinei, perdelelor. În noaptea de sâmbătă spre duminică, discoteca ultimă, cu „Miss Găneşti”. 

Primarul Aurel Florea: „Sâmbătă, la Găneşti, Pe Vale, se vor strânge pe puţin 1000 de oameni. Atracţia principală, târgul în sine. Se aşteaptă ca preţurile mărfurilor să ţină seama de perioada grea prin care trecem cu toţii. Şi-au anunţat venirea comercianţi din Piatra-Neamţ, Braşov, Iaşi, Brăila, Bârlad, zona Covasnei. Din inima munţilor, vor descinde maşini cu butoaie, căzi”.

„Localnicii sunt interesaţi şi de schimburile în natură – îmi dai cada şi îţi dau pe ea porumb boabe. Pentru copii şi adolescenţi, ceea ce este tradiţional la Găneşti – datul în leagăne, datul în bărci, îngheţată… Maturilor, bere pe săturate, mici pregătiţi la meserie, cârnăciori ce nu vor ţine seama de criza economică”.

„N-am uitat de asigurarea liniştii publice: bâlciul va fi ţinut „în mână” de poliţişti şi jandarmi-supraveghetori. Nu vrem să auzim de capete sparte şi de scandaluri”.

Citit 999 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.