„Pot demonstra că sunt nevinovat!…”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Viaţa liberă” a publicat, pe 7 august, articolul „Asociaţia, ca propria moşie / Administratorul, la judecată”. Articolul a fost redactat de subsemnatul pe baza datelor cuprinse în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, document  prin care gălăţeanul Ghimpu Ion, fost preşedinte al Asociaţiei de proprietari nr.290, a fost trimis în judecată, acuzat fiind de comiterea infracţiunii de delapidare.

După apariţia articolului, domnul Ghimpu Ion a venit personal la redacţie, ocazie în care ni s-a adresat verbal, dar şi în scris. Mesajul dumnealui sună, în esenţă, aşa:

„Dosarul 1795/P/2007 a fost întocmit în baza unor declaraţii false şi tendenţioase la adresa mea, iar expertiza judiciară nu reprezintă nici pe departe realitatea. Prin adresa făcută către Parchet şi înaintată la data de 23 februarie 2009, la care am primit răspuns în data de 27 februarie 2009, am contestat cu documente oficiale atât legalitatea expertizei contabile judiciare, cât şi legalitatea acestui dosar penal…”

„Pot demonstra oricând că sunt nevinovat. Probabil că, într-o bună zi, cei vinovaţi de această josnică înscenare vor trebuie să dea socoteală. Sunt hotărât să merg până la capăt pentru a-mi demonstra nevinovăţia.”

La plângerea pe care ne-a adresat-o a anexat şi o serie de documente care, cel puţin pentru dumnealui, au o anume relevanţă.

Personal, nu mă pot pronunţa asupra modului în care adevărul conţinut de aceste documente se leagă cu adevărul pe care-l invocă cititorul nostru. Ceea ce putem spune e că, fireşte, până la o sentinţă în instanţa de judecată, domnul Ghimpu Ion beneficiază, ca orice om, de prezumţia de nevinovăţie.

În acelaşi context, procurorul Florin Oancea, şeful Secţiei Maritimă şi Fluvială de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, cel care a instrumentat cauza în faza de urmărire penală, a afirmat că, din punctul dumnealui de vedere, trimiterea în judecată sub acuzaţia de delapidare a domnului Ghimpu Ion este exact lucrul care trebuia făcut conform probelor administrate. A precizat în acelaşi timp că, dacă dl. Ghimpu Ion nu este de acord cu soluţia dată de procuror, are posibilitatea ca, în instanţa de judecată, să-şi demonstreze nevinovăţia.

Citit 1447 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.