Doctor în matematică în Franţa, cu vernisaj de gravură la Galaţi

Doctor în matematică în Franţa, cu vernisaj de gravură la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Absolventă de matematică în Bucureşti (fostă elevă a lui Solomon Marcus), cu un doctorat în matematică aplicată în Franţa şi un post-doctorat în metalurgie, Mihaela Teodorescu, fiica profesorului Mihai Honorius Teodorescu, este cercetător şi în timpul liber exersează frumosul.

Expoziția a fost organizată de Asociația Absolvenților Facultății de Mecanică din Galați cu susținerea ASTR și AGIR.

"Colegii din Franţa îmi spun "Mimi, la récupe", pentru că strâng tot felul de obiecte pe care le asamblez şi le transform în opere de artă. Pe lângă gravură, mai fac pictură şi desen", a povestit Mihaela, care şi-a vernisat, în holul Facultăţii de Inginerie, unde tatăl său a fost dascăl mai bine de 30 de ani, prima personală în România. "Gravura am descoperit-o într-o vacanţă şi m-a atras din prima. De ziua mea, când am împlinit 40 de ani, soţul meu mi-a făcut cadou o presă de lemn. Am fost foarte fericită că îmi pot pune în practică ideile artistice", povesteşte Mihaela. Are acasă un atelier plin cu mici capodopere, care aşteaptă cuminţi să fie expuse.

"Pentru mine, evenimentul de astăzi e o ocazie simbolică, e ca o întâlnire cu tata. Eu sunt un artist amator, aflat la început, iar expoziţia e contribuţia mea la această iniţiativă frumoasă de a păstra în memorie şi în amintire pe cei care au făcut eforturi în a creşte valoarea vieţii academice la Galaţi. Cred că tatăl meu e mândru de parcursul meu profesional, deşi m-ar fi văzut mai mult în mediul academic. Şi mai cred că e mândru de ceea ce am devenit ca persoană", a declarat Mihaela Teodorescu.

"Gravura e o tehnică extrem de complexă şi, atunci când va găsi un subiect, Mihaela se va canaliza pe un singur stil de lucru. Iar un subiect se găseşte făcând mai multe expoziţii personale. Felicitări, te voi urmări ca artistă", a spus, în deschidere, caricaturistul Florin Doru Crihană.

Tatăl artistei, Mihai Honorius Teodorescu, a fost rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", la Revoluţie. Absolvent al Institutului Politehnic din Braţov, Facultatea de Mecanică, specializarea Tehnologia construcţiilor de maşini, Mihai Teodorescu a venit ca asistent la Galaţi în 1964. A fost primul doctor în domeniul tehnic, cu un doctorat la Timişoara, şef de catedră, timp de nouă ani şi profesor, după Revoluţie. “El a făcut eforturi foarte mari pentru construirea mai multor clădiri, printre care atelierului-şcoală din Campus. În calitate de şef de catedră, prorector şi rector, a iniţiat o serie de colaborări internaţionale, Facultatea de Inginerie din Galaţi fiind prima beneficiară a programului Tempus în România. I-am fost student, apoi coleg şi sunt mândru că am avut şi altfel de profesori!”, a declarat prof. dr. Nicolae Oancea, prezent la vernisaj.

Citit 6330 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Mai 2017 13:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.