48 de accidente de muncă mortale, în judeţul Galaţi, în ultimii cinci ani

48 de accidente de muncă mortale, în judeţul Galaţi, în ultimii cinci ani
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați desfășoară, începând cu luna mai, o campanie națională constând în inspecţii de verificare a respectării măsurilor stabilite prin procesele verbale de cercetare a evenimentelor. Grupul ţintă îl reprezintă angajatorii din judeţul Galați care au înregistrat, în ultimii cinci ani, accidente de muncă.

În perioada 2012-2016, în judeţul Galaţi s-au petrecut 531 de accidente de muncă, 48 dintre acestea fiind mortale. Cele mai multe accidente de muncă mortale, în număr de 16, au avut loc în 2012. În 2013, s-au înregistrat 11 accidente de muncă mortale, iar în 2014, 12.

2015 este anul cu cele mai puţine accidente de muncă soldate cu decesul angajatului, în număr de trei. Anul trecut, în judeţul Galaţi au avut loc patru astfel de tragedii.

Prima etapă a campaniei constă în informarea unităţilor care au înregistrat accidente de muncă în ultimii cinci ani, în legătură cu modul de derulare a acţiunii şi cu tematica abordată. A doua etapă va consta în verificarea angajatorilor, prin acţiuni de control, cu privire la modul de realizare a măsurilor dispuse prin procesele verbale întocmite cu ocazia cercetării respectivelor accidente de muncă.

Sănătatea şi securitatea în muncă, o problemă de actualitate

"Preocuparea permanentă asupra păstrării locului de muncă, scăderea numărului de lucrători specializaţi, concomitent cu suplimentarea sarcinilor de serviciu, pentru cei rămaşi în activitate, creşterea exigenţei tehnologice, în urma apariţiei de noi echipamente şi tehnologii, precum şi îmbătrânirea forţei de muncă, toţi sunt factori de natură să producă anumite îngrijorări în ceea ce priveşte asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor la locul de muncă", a precizat ing. Ionel Petrea, inspectorul-şef al ITM Galaţi.

Din păcate, şi în anul în curs s-a înregistrat un accident de muncă mortal, în judeţul Galaţi. Un electrician în vârstă de aproximativ 40 de ani a murit, la sfârşitul lunii aprilie, electrocutat în timp ce lucra la repararea reţelei de iluminat public din comuna Slobozia Conachi, acolo unde locuitorii nu aveau electricitate de o săptămână.

Citit 5984 ori Ultima modificare Duminică, 05 August 2018 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.