Final de bacalaureat 2009

Final de bacalaureat 2009
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vineri se afişează rezultatele * „Sunt destule note sub 5.00”, spune inspectoarea general-adjunctă, Laura Marin *

La ultima probă a sesiunii a doua de bacalaureat au participat 490 de candidaţi, dintre care mai bine de jumătate au ales educaţia fizică.

„Nu au fost probleme legate de organizare. Subiectele nu au conţinut greşeli, au ajuns la timp, iar examenul la educaţie fizică s-a desfăşurat fără incidente neplăcute”, ne spune preşedinta comisiei judeţene, inspectoarea general-adjunctă Laura Marin (foto).

13 eliminaţi în total

Şi la ultima probă a fost un candidat eliminat pentru că încerca să copieze după fiţuici. Numărul total al eliminaţilor a ajuns la 13 – o „recoltă” destul de bogată, care va plasa probabil Galaţiul pe un loc fruntaş la acest capitol. Şi asta nu pentru că numai la noi în judeţ s-ar practica acest „sport extrem”.

„Noi am preferat ca examenul să fie cât se poate de corect. Suntem convinşi că nu am depistat toate cazurile de fraudă, dar măcar sunt preşedinţi de comisie care şi-au făcut datoria. La fel se va întâmpla şi în cazul promovabilităţii. Va fi destul de scăzută, ca la un examen naţional normal”, mai declară Laura Marin.

Aceasta susţine că din informaţiile pe care le deţine de la centrele de evaluare sunt destule note sub 5.00 la română şi matematică: „La română avem un procent de aproape 75 la sută note de 5 şi peste 5. La matematică încă nu ştim. Nu putem estima câţi vor fi respinşi. Cei care au promovat la română ar putea pica la matematică. Vom vedea vineri la rezultate.”

Mâine, 28 august, se vor afişa rezultatele până în ora 16.00. Candidaţii nemulţumiţi de notele primite vor putea depune contestaţii până la ora 20.00. Listele cu notele finale se vor afişa pe 3 septembrie.

Citit 881 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.