Admiterea la liceu continuă

Admiterea la liceu continuă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 899 de locuri libere *

Elevii care au terminat clasa a VIII-a şi au avut de susţinut corigenţe sau cei care din diverse motive nu şi-au depus fişa cu opţiuni în iunie  pot participa la a treia etapă de admitere la liceu în perioada 31 august – 6 septembrie.

Cum au rămas câteva locuri libere la liceele vocaţionale (Sportiv şi Seminar) şi la clasele cu predare bilingvă (Economic), pe data de 31 august cei interesaţi se pot înscrie pentru probele de aptitudini sau testele de limbă străină.

Între 31 august –2 septembrie, ceilalţi candidaţi completează fişele cu opţiuni şi le  depun la şcoala unde au absolvit.  Pe 3 septembrie sunt aduse fişele la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), iar pe 6 se va face, la nivel judeţean, repartiţia computerizată.

Inspectorul general-adjunct Mitică Dudău (foto) susţine a cerut unităţilor de învăţământ din zonele Tecuci, Bereşti, Tg. Bujor să le  solicite elevilor participanţi  la etapa a treia a admiterii cereri de intenţie cu privire la unitatea de învăţământ unde vor să-şi continue studiile.

„Ne confruntăm cu o lipsă de spaţiu de şcolarizare  în aceste zone, de aceea e bine să ştim cum îi vom putea repartiza. La Tecuci, vom înfiinţa probabil încă o clasă, dar la Tg. Bujor şi Bereşti este imposibil.  Aici vom merge şi cu 32 de elevi la clasă. Decât să abandoneze şcoala pentru că nu pot merge la Galaţi, unde sunt foarte multe locuri, mai bine, cu derogare de la minister, îi repartizăm mai aproape de domiciliu”, spune Mitică Dudău.

Citit 788 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.